Trump se dezlantuie pe Twitter, contra procurorului Mueller

Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 23:02
3873 citiri
Trump se dezlantuie pe Twitter, contra procurorului Mueller
Foto: Facebook/Donald Trump

Donald Trump s-a infuriat serios, daca ne luam dupa mesajele in cascada pe care le-a scris pe Twitter, toate vizandu-l pe pe procurorul special Robert Mueller.

Nu mai putin de sapte mesaje a postat presedintele american. El a anuntat, de asemenea, nominalizarea lui William Barr in postul de secretar al Justitiei, in locul lui Jeff Sessions. Acesta din urma a fost destituit fara menajamente, luna trecuta, alimentand temeri privind foarte sensibila ancheta cu privire la o posibila complicitate intre echipa de campanie a miliardarului si Rusia, scrie AFP.

Alegerea acestui jurist republican respectat, care a ocupat deja functia la inceputul anilor '90, in timpul presedintiei lui George H.W. Bush, a fost mai degraba bine primita la Washington.

Pe fondul unor noi zvonuri cu privire la plecarea - anuntata in multe randuri - a "Chief of staff"-ului sau John Kelly, Trump a atacat la gramada "numeroase conflicte de interes" presupuse ale procurorului Mueller, pe fostul director FBI James Comey, pe care l-a destituit in mai 2017, pe numarul doi la Departamentul Justitiei Rod Rosenstein si echipa de campanie a lui Hillary Clinton, fosta sa adversara in cursa la Casa Alba.

Intr-o serie de tweet-uri furioase, el a promis un "contra-raport" celui al lui Mueller - despre care nimeni nu stie, pana acum, cand va fi facut public si sub ce forma.

"Deja 87 de pagini redactate, dar nu putem, evident, sa-l terminam atat timp cat nu am vazut raportul final al vanatoarei de vrajitoare", a scris Trump.

Vervei lui Trump, Mueller ii opune - de 18 luni - o tacere absoluta

Acest fost puscas marin, in varsta de 74 de ani, care a condus politia federala (FBI) timp de 12 ani, este de o extraordinara discretie, iar - un fapt remarcabil in capitala federala americana - divulgarile cu privire la inaintarea anchetei sale sunt extrem de rare.

Noul atac al presedintelui Statelor Unite are loc in ziua scandetei a doua termene judiciare cruciale cu privire la doi fosti membri ai cecului sau restrans, in jurul caruia lantul se strange tot mai mult.

Procurorul special urmeaza sa prezinte detalii despre amploarea cooperarii lui Michael Cohen, un fost avocat al miliardarului, care a recunoscut recent ca a mintit in Congres cu privire la contactele sale cu rusi pe tema unui proiect imobiliar al lui Trump.

Infuriat de atitudinea celui care a fost, ani de zile, omul sau de incredere, Trump si-a exprimat dorinta, la inceputul saptamanii - intr-un mesaj care a provocat stupoare in randul juristilor, ce sustin separarea puterilor in stat -, ca Michael Cohen sa fie trimis la inchisoare.

Echipa lui Robert Mueller urmeaza, de asemenea, sa ridice valul de pe minciunile proferate FBI-ului de catre fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, care a acceptat sa coopereze cu anchetatorii pentru a i se reduce pedeapsa intr-un caz de deturnare de fonduri de dinainte de 2016.

In prezent incarcerat, acestuia, care parea un martor-cheie in aceasta ancheta, ar putea sa i se aduca la cunostinta noi capete de inculpare.

De asemenea, George Papadopoulos, un fost consilier diplomatic al lui Trump in timpul campaniei, a iesit vineri de la inchisoare, unde a ispasit o pedeapsa de 14 zile dupa ce a mintit FBI-ul.

In cazul in care va fi confirmat in Senat, noul secretar al Justitiei William Barr urmeaza sa joace o partitura delicata.

Dupa demiterea lui Sessions, interimatul este asigurat de catre fostul sef de cabinet al acestuia, Matthew Whitaker, care, inainte sa preia functia, a criticat dur amploarea anchetei ruse si costul acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump Mueller ancheta , #presedinte SUA