Trump se lauda ca nu a consumat niciodata alcool: Va puteti imagina daca as fi baut? As fi fost un dezastru

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 10:40
4303 citiri
Trump se lauda ca nu a consumat niciodata alcool: Va puteti imagina daca as fi baut? As fi fost un dezastru
Foto: Arhiva Facebook/ Donald Trump

Presedintele american Donald Trump sustine ca nu a baut niciodata alcool. Declaratia vine in contextul in care Brett Kavanaugh, candidatul lui Donald Trump la Curtea Suprema, a afirmat, in timpul audierii sale din Comisia Juridica a Senatului american, ca ii place sa bea bere.

"Nu sunt un consumator (de alcool - n.red.) . Pot sa zic, cu sinceritate, ca nu am baut bere niciodata in viata mea. Este una dintre putinele mele calitati", a afirmat, razand, liderul de la Casa Alba, potrivit CNN.

"Nu am baut niciodata un pahar cu alcool. Nu am consumat alcool, dintr-un motiv sau altul. Va puteti imagina daca as fi facut-o? As fi fost un dezastru. As fi fost cel mai rau din lume. Nu am baut niciodata, ok?", a insistat Trump.

Acesta a fost intrebat despre relatia cu alcoolul a judecatorului Brett Kavanaugh, candidatul sau pentru Curtea Suprema, care este acuzat de o agresiune sexuala la inceputul anilor '80.

"L-am urmarit. Am fost surprins sa vad cat de vocal este privind faptul ca ii place berea... El nu a spus ca are o relatie perfecta cu alcoolul", a raspuns Trump, intrebat despre acest aspect.

De altfel, in urma cu un an, presedintele american a vorbit deschis despre lupta cu alcoolul a fratelui sau, Fred Trump Jr. Acesta a fost alcoolic, murind in 1981, la varsta de 43 de ani.

"Am avut un frate, Fred. Un tip grozav, cu o personalitate grozava, mult mai buna decat a mea", povestea presedintele SUA la acea vreme. "Dar avea o problema. Avea o problema cu alcoolul si imi tot spunea 'Sa nu bei. Sa nu bei'. Era mai mare decat bine, asa ca l-am ascultat si respectat", a completat Trump.

El a mai sustinut ca, de cand a primit acest avertisment de la fratele sau, s-a abtinut de la consumul de alcool si de la fumat, pentru ca "cineva l-a ghidat" in acest sens. "Am invatat datorita lui Fred", mai afirma Trump.

Acuzatiile

Brett Kavanaugh, nominalizat de presedintele Donald Trump la Curtea Suprema a SUA, este acuzat de trei femei ca ar fi facut parte in tinerete dintr-un grup de baieti care incercau sa convinga fete sa bea si sa consume droguri pentru a putea apoi sa le abuzeze sexual.

Intr-o declaratie facuta publica de avocatul ei, una dintre femei sustine, de asemenea, ca a fost victima unui viol colectiv la o petrecere unde Brett Kavanaugh era "prezent". Faptele s-ar fi petrecut in jurul anului 1982.

"Ingrozita", dar din simtul "datoriei", universitara Christine Blasey Ford l-a acuzat pe Kavanaugh, sub juramant, ca a agresat-o sexual in 1982, intr-o audiere istorica in Senat.

Cu vocea tremurand, cercetatoarea in psihologie in varsta de 51 de ani l-a acuzat pe judecatorul Brett Kavanaugh ca a incercat sa o violeze la o petrecre intre liceeni, un episod care i-a schimbat "radical" viata.

Magistratul conservator, in varsta de 53 de ani, neaga categoric acuzatiile, sustinand ca era virgin la acea data "si mult timp dupa aceea".

Totusi, Brett Kavanaugh a primit votul Comisiei Juridice a Senatului. Unsprezece membri ai comisiei au votat in favoarea recomandarii, iar zece contra.

Urmatorul vot asupra nominalizarii judecatorului, vizat de multiple acuzatii de abuz sexual, va avea loc in sesiune plenara, in Senat.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Donald Trump alcool, #Donald Trump consumat alcool, #Donald Trump baut bere , #presedinte SUA