Trump si-a pus ginerele intr-un post cheie de la Casa Alba

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 07:00
4900 citiri
Trump si-a pus ginerele intr-un post cheie de la Casa Alba
Foto: Facebook/Jared Kushner

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit pe ginerele sau, Jared Kushner, consilier principal la Casa Alba.

Kushner, care a renuntat la orice salariu pe durata acestui post, "a fost un atu formidabil si un consilier de incredere de-a lungul intregii campanii si in perioada de tranzitie si sunt mandru ca va avea un rol cheie in administratia mea", a declarat Donald Trump, citat intr-un comunicat al echipei sale de tranzitie, preluat de AFP.

"El a reusit incredibil in afaceri, ca si in politica. El va fi de o valoare incomparabila in echipa mea pentru a incepe si pune in aplicare programul meu ambitios", a adaugat viitorul presedinte.

"Este o onoare sa imi servesc tara", a spus, la randul sau, tanarul om de afaceri.

Kushner, care nu avea nicio experienta politica inainte de a se angaja in campania socrului sau, se regaseste astfel intr-un foarte mic cerc de trei apropiati consilieri ai viitorului presedinte american, alaturi de foarte controversatul Steve Bannon, consilier de strategie al lui Trump, si de Reince Priebus, secretar general al Casei Albe, conchide AFP.

Foarte influent in timpul campaniei electorale, Kushner joaca deja un rol foarte discret de influent strateg pe langa socrul sau in discutiile de constituire a viitoarei sale administratii.

Dar ocuparea unui post oficial ridica probleme juridice, nota, intr-o stire anterioara, agentia France Presse.

"Dl Kushner este determinat sa se conformeze legilor federale americane in materie de etica si suntem in legatura cu Biroul federal de etica guvernamentala privind masurile ce trebuie luate", a indicat un avocat al lui Kushner, citat de NBC.

Casatorit cu Ivanka Trump, Jared Kushner va sarbatori marti 36 de ani. El conduce o vasta companie de promovare imobiliara mostenita de la tatal sau.

Proprietar al unei reviste imobiliare si al unui saptamanal destinat elitei din Manhattan, Kushner a castigat increderea socrului sau gestionand cu abilitate campania acestuia pe retelele sociale.

Este deja o figura-cheie in numeroase dosare, potrivit New York Times: echipa de tranzitie a lui Trump ar fi cerut oficialilor din Administratia Obama sa transmita prin el toate problemele de politica externa care ar putea sa suscite atentia noului presedinte.

Potrivit presei, cuplul Ivanka Trump-Jared Kushner se pregateste sa paraseasca New York pentru a se instala la Washington cu cei trei copii mici ai lor. Ei ar urma sa se mute in acelasi cartier exclusivist unde ar trebui sa locuiasca si Barack si Michelle Obama.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ginere Trump Casa Alba , #presedinte SUA