Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trump, subiect de carte pentru psihiatri si psihologi americani: "Este cel mai periculos om din lume"

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 19:52
10691 citiri
Trump, subiect de carte pentru psihiatri si psihologi americani: "Este cel mai periculos om din lume"
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Mai multi psihiatri vorbesc, intr-o noua carte, despre faptul ca presedintele american Donald Trump este bolnav psihic. Intre timp, Coreea de Nord recruteaza analisti cu legaturi cu republicanii, pentru a le explica actiunile liderului de la Casa Alba, pentru ca se pare ca Phenianul nu reuseste sa desluseasca care e logica retoricii lui Trump.

Condusi de medicul psihiatru Bandy Lee, de la Yale, 27 de scriitori (psihiatri, psihologi, academicieni, analisti media sau jurnalisti) prezinta intr-o noua carte analiza lor in ce il priveste pe liderul SUA. Tot acolo, acestia noteaza ca "nebunia lui este molipsitoare", scrie The Independent.

Presedintia lui Trump "a creat consecinte fara precedent in ce priveste sanatatea mentala in tara noastra si dincolo de ea", mai sustin autorii.

Referindu-se la decizia lui Trump de a lansa un atac asupra instalatiilor militare din Siria, dupa cel mai recent atac cu arme chimice, psihologul Philip Zimbardo spune: "Noi credem ca Trump este cel mai periculos om din lume, un lider puternic al unei tari puternice, care poate ordona lansarea de rachete catre o alta tara din cauza supararii la vederea scenelor triste cu oameni care au fost gazati".

Cartea sfideaza insa corpul profesional al psihiatrilor americani, care spune ca doctorii care comenteaza despre comportamentul sau simptomele unui personaj public incalca "un principiu fundamental" al consimtamantului. O regula a Asociatiei Psihiatrice Americane prevede ca nu este etic ca psihiatrii sa-si expuna o parere profesionala despre cineva bazat doar pe informatiile disponibile public si fara a-l examina in persoana.

James Gilligan, de la Universitatea New York, sustine ca "ideea nu este daca presedintele Donald Trump este bolnav psihic. Este daca este periculos. Periculozitatea nu este un diagnostic psihiatric".

"The Dangerous Case of Donald Trump" ("Periculosul caz al lui Donald Trump", traducere in romana, n.red.) va aparea pe 3 octombrie, in SUA.

Intre timp, mai scrie The Independent, oficiali guvernamentali nord-coreeni au incercat in secret sa aranjeze discutii cu analisti care au legaturi cu republicanii, la Washington, intr-o incercare de a intelege mesajele confuze ale presedintelui american referitoare la regimul lui Kim Jong Un.

Contactele au fost demarate inainte de actuala "eruptie" de amenintari dintre cei doi lideri. Citeste mai multe despre acestea:

Analistii se tem insa ca aceste schimburi de replici pot spori sansele unor posibile neintelegeri catastrofale.

"Ingrijorarea lor numarul 1 este Trump. Nu il pot intelege", a spus o persoana apropiata demersurilor facute de Coreea de Nord pentru contactarea republicanilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#psihiatri Donald Trump, #Trump cel mai periculos om, #Trump bolnav psihic, #Coreea de Nord Donald Trump , #presedinte SUA