Dacian Ciolos isi face partid: La primele alegeri, cele europarlamentare, intram in jocul politic

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 21:02
20306 citiri
Dacian Ciolos isi face partid: La primele alegeri, cele europarlamentare, intram in jocul politic
Foto: Hepta.ro

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat ca in maximum doua saptamani se va depune dosarul de inscriere a unui partid politic, care va participa la alegerile europarlamentare. Platforma Romania 100, pe care o conduce, ramane o miscare civica.

Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publica organizata cu ocazia lansarii filialei locale a Platformei Romania 100, ca platforma va avea rolul de a prelua energia existenta si sa o structureze intr-un proiect politic care trebuie sa fie serios si credibil.

"Am inceput cu Platforma Romania 100 ca o miscare civica, vom continua cu o miscare politica. In urmatoarele zile, o saptamana, maximum doua vom depune dosarul de inscriere a unui viitor partid care isi propune sa duca energia asta si in mediul politic. Lucrurile vor ramane mai departe legate, platforma va ramane miscare civica si va avea rolul de a prelua energia din platforma si sa o structureze intr-un proiect politic care trebuie sa fie serios si credibil", a spus Ciolos.

Acesta a subliniat ca isi doreste un proiect in care reprezentantii Platformei Romania 100 sa actioneze impreuna astfel incat sa nu le mai fie rusine ca fac politica.

"La fel, imi doresc ca a face politica sa nu devina o profesie de baza, ci un intermezzo in viata noastra profesionala in care ne asumam niste lucruri pentru comunitate, dupa care mergem si continuam sa ramanem conectati la firul ierbii, la baza societatii. Asta e viziunea noastra, nu am venit sa facem promisiui, singura promisiune pe care putem sa o facem este ca vom ramane impreuna cu dumneavoastra", a spus Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca se lucreaza de un an la un program al viitorului partid in cadrul comunitatilor tematice din Platforma Romania 100.

"Eu unul singur sau doar cu cativa nu ma duc la drum daca nu suntem mai multi cei care ne asumam aceste lucruri. Nici eu nu sunt multumit de anumite lucruri, imi pun la bataie pielea, resursele si energia si facem primul pas, dupa care trebuie dezvoltat de undeva. (...) Avem timp pana la urmatoarele alegeri, pentru ca altfel nu ne-am fi implicat in proiectul politic.

Vom participa la alegeri cu un partid politic. Dupa depunerea actelor de inregistrare a partidului politic, va dura cateva luni pana la finalizarea procesului de inscriere la Tribunal, apoi vor incepe inscrierile in partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intram in jocul politic. Aceasta este forma, trebuie sa dam fondul care inseamna o schimbare de atitudine, daca nu se produce declicul putem face zece partide", a mai subliniat fostul premier.

  • Dacian Ciolos: Sa incepem sa actionam pentru o Romanie onesta, in care sa nu ne fie rusine sa traim. Haideti sa ne punem la treaba impreuna!
  • Ciolos: La viitoarele alegeri sa fim vocea decentei. Nu suntem putini si nici neputinciosi
  • Ciolos: Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii. PSD-ALDE a esuat!
  • USR nu vrea ca Ciolos sa-si faca partid: Draga Dacian, vino in USR. Acum, cat nu e prea tarziu!
  • Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
    Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
    Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
    Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
    Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
    USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
    #Dacian Ciolos partid politic , #premier
    Comentarii