Un jurnalist a fost arestat dupa ce a insistat cu o intrebare pentru un oficial al lui Trump

Joi, 11 Mai 2017, ora 08:57
4678 citiri
Un jurnalist a fost arestat dupa ce a insistat cu o intrebare pentru un oficial al lui Trump
Foto: Arhiva Pixabay

Un jurnalist din West Virginia a fost arestat si inchis dupa ce l-a urmat pe secretarul american pentru Sanatate, Tom Price, pe un hol in cladirea Capitoliului din statul american, punandu-i intrebari despre politica serviciilor medicale, a anuntat reporterul.

Jurnalistul Dan Heyman a fost oprit de membri ai serviciilor de securitate, care i-au pus catusse, dupa ce i-a pus in mod repetate aceeasi intrebare lui Price, care vizita Congresul din Charleston impreuna cu Kellyanne Conway, consilier la Casa Alba.

Incidentul a avut loc marti.

Heyman afirma ca l-a intrebat in repetate randuri pe Price daca abuzul domestic poate fi considerat o conditie preexistenta in baza legii asigurarilor medicale adoptata saptamana trecuta de Camera Reprezentantilor, dar oficialul nu a raspuns.

"Nu stiu sigur de ce, dar, la un moment dat, cred ca au decis ca sunt prea insistent punand aceasta intrebare si incercand sa imi fac treaba, asa ca m-au arestat", a povestit Heyman, care lucreaza pentru Public News Service, o organizatie non-profit de stiri.

O plangere penala a fost depusa impotriva lui Heyman in comitatul Kanawha din West Virginia. Potrivit documentuului, reporterul "a strigat intrebarile" catre Price si Conway si a "fortat agresiv (trecerea de - n.r.) agentii Secret Service, pana in punctul in care agentii au fost nevoiti sa il indeparteze de cateva ori".

"Nu este vorba despre cineva care pur si simplu incerca sa puna intrebari", a explicat purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Afaceri Militare si Siguranta Publica din West Virginia, Lawrence Messina. "A incercat sa impinga fizic pentru a trece de agenti", a adaugat el.

Biroul lui Price si Casa Alba nu au comentat acuzatiile.

Heyman spune ca a fost retinut de serviciile de securitate si arestat ulterior pentru perturbarea procesului guvernamental. El a fost eliberat din inchisoare in schimbul unei cautiuni de 5.000 de dolari.

Reporterul a dat asigurari ca purta legitimatia de presa si avea logo-ul Public News Service pe tricou in momentul incidentul. El spune ca nu a fost avertizat de politie sau gardieni ca incalca legea.

Avocatii pentru libertati civile si drepturile jurnalistilor au denuntat arestarea, spunand ca Heyman a fost pedepsit pentru ca exercita o profesie aparata prin Constitutie.

"Arestarea lui Heyman este o tentativa flagranta de a speria presa independenta, libera", a afirmat Uniunea Americana pentru Libertati Civile din West Virginia, intr-un comunicat. Organizatia cere renuntarea la acuzatii.

Price a fost numit de presedintele republican Donald Trump, care a intrat de multe ori in conflict cu presa.

Cum se va intoarce razboiul lui Donald Trump cu presa impotriva sa

Trump ataca din nou mass-media: Presa este dusmanul poporului american!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jurnalist arestat SUA, #jurnalist arestat insistenta , #presedinte SUA