Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa americana: Michael Flynn e gata sa depuna marturie impotriva lui Donald Trump

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 07:53
6521 citiri
Presa americana: Michael Flynn e gata sa depuna marturie impotriva lui Donald Trump
Foto: Hepta.ro

Generalul in retragere Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, care a fost pus sub acuzare in ancheta privind implicarea Rusiei in alegeri, este pregatit sa depuna marturie impotriva presedintelui american, sustine Abc News.

Flynn este acuzat ca i-a mintit pe anchetatorii FBI referitor la discutiile avute cu fostul ambasador rus la Washington, Serghei Kisliak. Flynn a pledat vinovat la aceste acuzatii si, conform unui anunt de vineri al unui judecator federal, el a semnat un acord de cooperare cu procurorii speciali care instrumenteaza cazul.

Potrivit unor surse citate de Abc News, Flynn este gata sa depuna marturie ca Donald Trump i-a cerut in mod direct sa intre in contact cu oficialii rusi, initial pentru a stabili un mod de coordonare privind lupta impotriva ISIS in Siria.

Abc News afirma ca in timpul campaniei, Trump i-ar fi solicitat lui Flynn sa faca parte dintr-un cerc restrans de sfatuitori care urmau sa puna la punct un plan de imbunatatire a relatiilor cu Rusia. Ulterior alegerii lui Trump, presedintele american i-ar fi telefonat fostului sau consilier, cerandu-i sa devina o "persoana cheie" in discutiile cu rusii si sa ia personal legatura cu oficiali rusi, pentru a stabili o strategie comuna impotriva ISIS.

Ce a discutat cu rusii

Michael Flynn este acuzat ca a mintit FBI-ul referitor la natura discutiilor pe care le-a avut cu fostul ambasador rus, in timp ce avea loc tranzitia de la presedintia lui Obama la cea a lui Trump. In aceeasi zi in care presedintele Obama a adoptat o serie de sanctiuni impotriva oficialilor rusi pe motivul amestecului in procesul electoral, ambasadorul rus l-a sunat pe Flynn pentru a discuta despre aceste sanctiuni.

In urma conversatiei cu ambasadorul, Flynn s-a consultat cu un consilier din cadrul echipei de tranzitie, care i-a spus ca Trump nu vrea ca rusii sa amplifice conflictul. Flynn a transmis catre ambasadorul rus mesajul lui Trump, iar rusii si-au temperat raspunsul la sanctiunile impuse de Obama. Ca urmare, Trump l-a laudat atunci pe Vladimir Putin, scriind pe Twitter ca intarzierea raspunsului la sanctiuni este o mutare desteapta din partea rusilor.

Initial, Flynn a negat ca a avut aceste discutii cu ambasadorul rus, insa transcrierile convorbirilor telefonice dintre el si Kisliak au demonstrat contrariul.

Donald Trump a negat ca l-ar fi indrumat pe Michael Flynn sa-i contacteze pe oficialii rusi. "Nu, nu eu l-am indrumat, dar i-as fi cerut s-o faca daca nu ar fi facut-o el deja", a spus Trump in februarie.

Michael Flynn este un ofiter de rang inalt decorat, asupra caruia a inceput sa planeze o imagine negativa in momentul cand s-a dezvaluit ca a primit bani ca sa participe la un eveniment televizat alaturi de presedintele rus Vladimir Putin.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Donald Trump Vladimir Putin, #Donald Trump alegeri SUA , #Rusia