Procurorul Mueller cere o "pedeapsa exemplara" pentru fostul sef de campanie al lui Trump

Duminica, 24 Februarie 2019, ora 14:26
2164 citiri
Procurorul Mueller cere o "pedeapsa exemplara" pentru fostul sef de campanie al lui Trump
Foto: Arhiva Hepta.ro

Biroul procurorului special insarcinat cu ancheta rusa Robert Mueller il acuza pe fostul director de campanie a lui Donald Trump Paul Manafort de infractiuni repetate si deliberate si cere, intr-un document judiciar publicat sambata, sa fie condamnat la o pedeapsa exemplara, scrie presa americana.

Paul Manafort a pledat vinovat de doua capete de acuzare in cadrul unei intelegeri in vederea reducerii sentintei si urmeaza sa isi afle pedeapsa la 13 martie.

Biroul lui Mueller nu cere, in acest memorandum, adresat judecatoarei insarcinate cu cazul, o pedeapsa anume, ci subliniaza gravitatea infractiunilor pe care acesta le-a comis, inclusiv dupa ce a fost inculpat.

"Manafort a comis o serie de delicte, timp de un deceniu, pana in toamna lui 2018", se arata in document.

El "a ales in mod repetat si deliberat sa incalce legea", se arata in memorandum, in care sunt enumerate frauda fiscala, spalarea de bani, obstructionarea justitiei, frauda bancara si incalcarea unei legi care reglementeaza activitatea de lobby.

"Faptele sale penale au fost indraznete" si au continuat chiar si dupa ce a fost inculpat, printr-o tentativa de intimidare a martorilor.

Manafort a mintit de asemenea politia federala (FBI), procuratura si justitia, continua procurorii.

"Comportamentul lui Manafort, dupa ce a pledat vinovat, este pertinent pentru sentinta sa. El reflecta o persistenta in a comite delicte si o absenta a remuscarii", se arata in memoriu.

Documentul, datat vineri, era asteptat vineri seara, insa a fost facut public abia sambata.

Numeroase pasaje din document au fost cenzurate inainte de a fi facut public.

In concluzie, procurorul special o indeamna pe judecatoare "sa tina cont de gravitatea acestui comportament", pentru ca pedeapsa cu inchisoarea "sa-l decurajeze pe Manafort in mod expres si pe toti cei care, in general, ar vrea sa comita delicte asemanatoare".

Manafort a fost de acord sa colaboreze cu anchetatorii, insa este acuzat ca a mintit, dupa ce a incheiat o intelegere in acest sens, cu privire la contacte pe care le-a avut in 2016 si 2017 cu Konstantin Kilimnik, un fost asociat cu legaturi cu serivcii de informatii de la Moscova.

Aceste minciuni par ca urmeaza sa inaspreasca pedeapsa de maximum zece ani de inchisoare care figura initial in intelegerea prin care pleda vinovat in schimbul reducerii sentintei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ancheta Rusia Paul Manafort, #pedeapsa Paul Manafort , #Rusia