New York Times: Trump a cerut administratiei sa-i ofere ginerelui acces la informatii clasificate

Vineri, 01 Martie 2019, ora 09:29
3286 citiri
New York Times: Trump a cerut administratiei sa-i ofere ginerelui acces la informatii clasificate
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, i-a cerut lui John Kelly, seful staff-ului sau de la acea vreme, sa ii ofere lui Jared Kuhsner, ginerele sau, acces la informatii clasificate.

Oficialii administratiei au fost ingrijorati de acest lucru, ceea ce l-a determinat pe John Kelly sa redacteze un memoriu intern in care a detaliat cum i s-a cerut sa ii ofere accesul lui Kushner, conform New York Times.

Donald McGahn, consilier la Casa Alba la acea vreme, a redactat, de asemenea, un memoriu intern in care isi exprima ingrijorarile despre Kushner si recomanda sa nu se ia aceasta decizie.

New York Times sustine ca memoriul contrazice un comunicat al lui Trump trimis ziarului in ianuarie in care presedintele precizeaza ca nu a avut niciun rol in obtinerea accesului de catre Kushner. Intr-un interviu acordat ABC News, Ivanka Trump, sotia lui Kushner, a afirmat: "Presedintele nu s-a implicat in obtinerea accesului pentru mine sau pentru sotul meu".

Desi nu se stie exact ce obstacole a avut de intampinat Kushner in procesul sau de a fi aprobat pentru obtinerea accesului, oficialii s-au aratat ingrijorati de legaturile sale cu compania imobiliara a familiei si cu investitorii straini.

Kushner a fost nevoit sa-si modifice in repetate randuri documentele in care dezvaluia contactele sale cu persoane din afara tarii, deoarece el a omis peste 100 de persoane.

Printre acestia se afla si Sergey Kislyak, cu care s-a intalnit in 2016, ambasadorul Rusiei in SUA la acea vreme precum si intalnirea de la Trump Tower din acelasi an cu un avocat rus. Intalnirea de la Trump Tower a fost aranjata de fiul lui Trump, care aflase de eforturile guvernului rus de a contribui la castigarea alegerilor de catre Trump, rusii oferind informatii compromitatoare despre Hillary Clinton.

Sarah Sanders, secretarul de presa al Casei Albe, a afirmat in legatura cu acest caz: "Nu comentam in ceea ce priveste accesul la informatii clasificate".

Peter Mirijanian, un purtator de cuvant al avocatului lui Kuhsner, a afirmat intr-un email ca oficialii de securitate si Casa Alba au sustinut ca procesul prin care Kushner a obtinut acces "a avut loc fara nicio presiune din partea nimanui".

In aceasta saptamana, certificatul de securitate al lui Jared Kushner a fost retrogradat cu un nivel, astfel incat nu va mai putea citi rapoartele de securitate nationala primite de presedintele american.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Trump ginere informatii clasificate, #Trump ginere informatii secrete , #stiri Donald Trump
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Mincinos congenital si hot dovedit, paranoic si iresponsabil!
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5