Tirada lui Donald Trump impotriva imigrantilor mexicani nu a ramas fara urmari

Joi, 25 Iunie 2015, ora 22:37
6964 citiri
Tirada lui Donald Trump impotriva imigrantilor mexicani nu a ramas fara urmari
Foto: Twitter/Donald Trump

Cuvintele dure impotriva imigrantilor mexicani rostite de Donald Trump cu ocazia discursului de lansare a candidaturii sale la presedintia Statelor Unite nu au ramas fara urmari: Univision, cea mai mare retea de televiziune in limba spaniola din SUA, a anuntat joi ca a rupt orice legatura cu organizatia Miss Universe a controversatului magnat.

In plus, solistul columbian de reggaeton J. Balvin a comunicat ca nu va mai canta in cadrul urmatoarei editii a concursului de frumusete Miss USA, conform AFP si starpulse.com.

In deja celebrul discurs sustinut la 16 iunie, Donald Trump spunea: "Cand (oare) vom invinge Mexicul in lupta de la granita? Ei rad de noi, de prostia noastra. Iar acum ne inving si economic. Ei nu sunt prietenii nostri, credeti-ma. Ne omoara economic (...) Statele Unite au devenit groapa de gunoi pentru problemele tuturor celorlalti.

Atunci cand Mexicul isi trimite oamenii aici, nu ii trimite pe cei mai buni. Ei trimit oamenii care au numeroase probleme si acestia aduc aceste probleme si la noi. Aduc droguri. Aduc infractiuni. Sunt violatori. Presupun ca sunt insa si unii care sunt oameni de bine. (Ei) vin si din alte parti, nu doar din Mexic. Vin de peste tot din America de Sud si America Latina si vin - probabil - si din Orientul Mijlociu".

Donald Trump vrea sa fie presedintele Americii: Mexicul trimite criminali in SUA. Va plati!

Ca reactie, reteaua de televiziune Univision a decis sa nu difuzeze concursul de frumusete Miss USA, ce va avea loc la 12 iulie, si nicio alta emisiune care are vreo legatura cu Donald Trump.

"Departamentul de Divertisment al Univision Communications a anuntat incetarea relatiilor de afaceri cu organizatia Miss Univers, detinuta in parte de Donald Trump, din cauza recentelor remarci jignitoare la adresa imigrantilor mexicani", se arata intr-un comunicat al grupului.

Ministrul mexican de interne, Miguel Angel Osorio Chong, a calificat marti drept "absurde" cuvintele miliardarului american.

Solistul columbian J. Balvin a luat de asemenea atitudine, anuntand ca nu va mai canta pe scena concursului Miss USA. "Ar fi fost prima mea aparitie la o televiziune nationala. Insa aici este vorba de radacini, de cultura si de valorile noastre", a sustinut el.

De cealalta parte, in pofida controversei iscate, Donald Trump nu a depus armele. "Iubesc Mexicul, nu insa si acordurile comerciale inechitabile pe care le-au incheiat SUA cu Mexicul intr-un mod atat de stupid. Este rau pentru locurile de munca din SUA si bine doar pentru Mexic", a sustinut el pe contul sau de Twitter.

"Guvernul mexican nu vrea ca eu sa vorbesc despre situatia teribila de la granita, nici despre oribilele acorduri comerciale. Le-a fortat mana celor de la Univison pentru a ma face sa ma opresc. Niciodata!", a promis el.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#urmari discurs Trump Mexic, #reactii Trump Mexic, #Trump Miss Universe Univision, #Donald Trump presedintie , #stiri Donald Trump