Trump anunta ca are inregistrarea uciderii lui Khashoggi si ca nu o va asculta

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 19:08
5353 citiri
Trump anunta ca are inregistrarea uciderii lui Khashoggi si ca nu o va asculta
Foto: Hepta.ro

Donald Trump spune ca are inregistrarea uciderii lui Jamal Khashoggi in consulatul saudit de la Istanbul, dar ca nu o va asculta, pentru ca este foarte violenta.

Presedintele american a refuzat insa sa se pronunte asupra unei eventuale responsabilitati in acest asasinat a printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman, scrie AFP.

"Avem inregistrarea, nu vreau sa o ascult (...), pentru ca este o inregistrare a suferintei", a declarat Trump intr-un interviu acordat Fox News, difuzat duminica.

"Am fost integral informat, nu exista vreun motiv sa o ascult", a continuat el. "Stiu exact ceea ce s-a petrecut (...), a fost foarte violent, foarte brutal si oribil".

Refugiat in Statele Unite dupa ce cazut in dizgratia Riadului, Jamal Khashoggi a fost ucis la 2 octombrie de agenti sauditi, in consulatul tarii sale la Istanbul.

Arabia Saudita si-a schimbat, in mai multe randuri, versiunea oficiala cu privire la ceea ce i s-a intamplat jurnalistului dup ce intrat pe usa consulatului.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat, la mijlocul lui noiembrie, ca a impartatit, impreuna cu Riadul, Washingtonul, Parisul si Berlinul inregistrari realizate in consulat in momentul crimei.

Erdogan a declarat in mai multe randuri ca ordinul de ucidere a lui Khashoggi a fost dat "la cele mai inainte niveluri ale statului" saudit. El a indepartat responsabilitatea regelui Salman, insa presa si oficiali turci anonimi l-au incriminat pe fiul regelui, printul mostenitor Mohammed bin Salman, supranumit "MBS".

Potrivit Washington Post si New York Times, CIA ar fi concluzionat ca "MBS" a ordonat asasinarea lui Khashoggi. Departamentul de Stat a dat insa asigurari ca Statele Unite nu au ajuns, in acest stadiu, la vreo "concluzie definitiva" cu privire la responsabilitatile in aceasta crima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Trump asasinat Turcia Arabia Saudita , #stiri Donald Trump
Comentarii