Trump si-a anulat conferinta de presa de la summit-ul NATO, dupa ce Macron, Trudeau si Johnson au glumit pe seama lui

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 18:10
14815 citiri
Trump si-a anulat conferinta de presa de la summit-ul NATO, dupa ce Macron, Trudeau si Johnson au glumit pe seama lui
Foto: Hepta.ro / Arhiva

Presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri ca anuleaza conferinta sa de presa prevazuta pentru finalul summitului organizat la Londra cu prilejul aniversarii a 70 de ani de la crearea NATO, informeaza AFP si Reuters.

"Cand se termina intalnirile de astazi, voi pleca direct la Washington. Nu vom face o conferinta de presa la incheierea summitului NATO, pentru ca am facut destule in ultimele zile", a scris Trump pe Twitter.

El sugerase anularea acestei conferinte de presa si anterior, intr-o declaratie in care a parut iritat fata de o discutie ironica la adresa lui pe care camerele video ale presei au surprins-o marti intre presedintele francez Emmanuel Macron, premierul canadian Justin Trudeau si premierul britanic Boris Johnson.

Presedintele american Donald Trump a vorbit miercuri despre "ipocrizia" premierului canadian Justin Trudeau, dupa ce acesta a fost surprins de camerele de filmat facand aluzii ironice la adresa lui intr-o discutie amicala cu presedintele francez Emmanuel Macron si cu premierul britanic Boris Johnson, relateaza AFP si Reuters.

"Este ipocrit", a spus Trump intr-o declaratie acordata presei la intalnirea cu cancelarul german Angela Merkel, in timpul summitului NATO de la Londra, sugerand apoi ca Trudeau ar fi deranjat de solicitarea ca statul canadian sa aloce apararii 2% din PIB.

"Este un tip foarte de treaba, dar stiti ca adevarul este ca i-am spus de mai multe ori ca nu plateste 2% si vad ca nu prea e bucuros de asta (...) El nu plateste 2%, dar trebuie sa plateasca 2%. Canada, ei au bani", a indicat Trump.

"Cred ca vom pleca direct (...) Cred ca am dat destule conferinte de presa", a mai spus presedintele american, sugerand astfel ca ar putea anula conferinta de presa programata dupa summit.

Trump a reactionat astfel dupa ce subiectul acelor ironii a fost conferinta de presa comuna pe care a avut-o marti cu presedintele Macron, la care cei doi lideri lideri au dat raspunsuri ce au aratat numeroasele dezacorduri dintre ei.

In discutia dintre Trudeau, Macron si Johnson, la o receptie organizata de Palatul Buckingham marti seara si surprinsa de camerele video ale presei fara ca ei sa-si dea seama, Johnson il intreaba pe Macron: "De asta ai intarziat?". Iar Trudeau intervine: "A intarziat deoarece a avut o conferinta de presa de 40 de minute neobisnuita". "Da, da, da, el a anuntat...", a continuat Trudeau surazand, adaugand ca a vazut echipa lui Trump extrem de surprinsa.

La conferinta de presa cu Trump, Macron si-a mentinut opinia care i-a iritat pe aliatii din NATO conform careia aceasta organizatie ar fi in "moarte cerebrala". In timp ce presedintele american a insistat din nou ca aliatii sa contribuie financiar mai mult pentru aparare, presedintele francez a subliniat ca nu trebuie sa se vorbeasca "doar despre bani", ci si despre o "strategie clara" asupra a ceea ce trebuie sa fie NATO.

Intrebat de un jurnalist american daca estimeaza ca Franta ar trebui sa faca mai mult pentru a-si repatria cetatenii combatanti ai gruparii Statul Islamic (SI), Trump a spus ca il lasa pe Macron sa raspunda, intrebandu-l la randul sau pe un ton soptit daca ar dori "niste combatanti SI draguti".

Presedintele francez a dat un raspuns elaborat, dupa care Trump a replicat: "De aceea el este un mare politician, pentru ca acesta este unul dintre cele mai mari non-raspunsuri pe care le-am auzit, si este OK".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Trump summit NATO , #stiri Donald Trump
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Macron, Trudeau si Johnson: Trei lulele, trei surcele.
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Rezulta clar ca doar fraierii platesc 2% inca de acum...