Theresa May il critica pe Trump pentru distribuirea unor clipuri anti-musulmane. Presedintele SUA ii da replica imediat

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 04:11
5431 citiri
Theresa May il critica pe Trump pentru distribuirea unor clipuri anti-musulmane. Presedintele SUA ii da replica imediat
Foto: Facebook/ President Donald J. Trump

Premierul britanic Theresa May a criticat decizia presedintelui american Donald Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de catre un politician britanic de extrema dreapta. In replica, Trump i-a raspuns lui May ca ar trebui sa fie mai atenta la terorismul din tara.

Jayda Fransen, liderul partidului anti-imigratie Britain First, a postat pe Twitter videoclipuri care infatiseaza un grup de musulmani care bat pana la moarte un adolescent, lovesc persoane aflate in carje si distrug o statuie crestina. Fransen a fost sanctionata cu amenda, la inceputul lunii noiembrie, dupa ce a abuzat o femeie musulmana, conform Mediafax, care citeaza Reuters.

Dupa ce mesajele sale au fost distribuite de catre presedintele american, Fransen i-a multumit: "Mesajul important aici este ca Donald Trump este constient de persecutarea si urmarirea penala a unui lider politic in Marea Britanie, pentru distribuirea a ceea ce a fost catalogat de catre politie ca fiind un discurs anti-islamic".

Purtatorul de cuvant al Theresei May a transmis un mesaj dupa gestul lui Donald Trump: "Ce a facut presedintele este gresit. Britain First incearca sa divizeze comunitatile prin folosirea unor povesti pline de ura, care promoveaza minciuni si creeaza tensiuni. Aceste gesturi cauzeaza neliniste in randul oamenilor care respecta legea".

Prin intermediul unei postari pe contul personal de Twitter, Donald Trump a replicat: "Theresa May, nu te concentra pe mine, concentreaza-te asupra terorismului islamic radical si distructiv care se desfasoara in Marea Britanie. Noi suntem bine aici!".

Democratii din Congresul SUA si politicieni din Marea Britanie au descris actiunea lui Trump drept periculoasa si un pericol la adresa societatii. Organizatiile pentru drepturile civile si cele islamice au precizat ca postarile respective de pe Twitter reprezinta o incitare la violenta impotriva musulmanilor din Statele Unite.

Casa Alba a aparat activitatea lui Trump pe retelele sociale, considerand ca presedintele american a vrut sa atraga atentia asupra unor probleme de securitate. In calitate de presedinte, Trump a emis ordine executive care interzic accesul unor cetateni din mai multe tari majoritar musulmane, desi instantele au blocat partial intrarea in vigoare a masurilor.

"Nu vorbesc despre natura videoclipurilor. Amenintarea este reala si despre asta vorbeste presedintele, despre necesitatea securitatii nationale, a cheltuielilor militare. Nu este nimic fals in acest mesaj", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Sanders.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Donald Trump musulmani , #Theresa May