Dorin Cocos a facut denunt in dosarul Microsoft. L-a mentionat pe Blaga, nu si pe Udrea - surse

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 21:20
10835 citiri
Dorin Cocos a facut denunt in dosarul Microsoft. L-a mentionat pe Blaga, nu si pe Udrea - surse

Omul de afaceri Dorin Cocos a facut un denunt in dosarul Microsoft in care a inclus relatari privindu-l pe Vasile Blaga, dar nu a facut nicio referire la Elena Udrea, au declarat surse judiciare.

Sursele citate nu au precizat care sunt persoanele nominalizate de Cocos, in schimb au mentionat ca firul marturisilor acestuia duce pana la Vasile Blaga.

Aceleasi surse au spus ca Dorin Cocos nu a facut nicio referire in denuntul sau la adresa fostei sale sotii Elena Udrea.

Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au recunoscut acuzatiile DNA

Instanta suprema a ramas, vineri, in pronuntare cu privire la propunerea anchetatorilor DNA privind masurile preventive vizandu-i pe Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae, in dosarul Microsoft.

Surse judiciare au precizat ca, in sala de judecata, Cocos, Sandu si Dumitru Nicolae i-au spus judecatorului ca recunosc acuzatiile DNA si ca au colaborat cu anchetatorii, in vreme ce Gheorghe Stefan si-a mentinut declaratiile initiale in care nu recunoaste implicarea sa in dosarul Microsoft.

Pentru Dorin Cocos, anchetatorii au solicitat schimbarea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, iar in cazul celorlalti doi mentinerea arestului la domiciliu.

In cazul lui Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, cercetat in acelasi dosar in stare de arest, judecatorul a stabilit disjungerea propunerii de mentinere a arestului preventiv.

DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul "Microsoft" - surse

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Instanta suprema a decis, pe 23 ianuarie, ca Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, urmariti penal in dosarul Microsoft, sa fie plasati in arest la domiciliu, in timp ce Dorin Cocos si Gheorghe Stefan sa ramana arestati preventiv. Decizia nu a fost contestata, astfel ca Sandu si Dumitru au plecat din arest pe 25 ianuarie.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11 - 17 februarie, in preezent fiind cercetata in arest la domiciliu.

Dorin Cocos mai este arestat preventiv in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.

In dosarul Microsoft, Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Dorin Cocos denunt Microsoft, #Dorin Cocos denunt DNA, #Dorin Cocos arestat Microsoft , #Microsoft