Dorin Cocos, audiat la DNA in dosarul in care fiul a fost retinut

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 11:00
1916 citiri
Dorin Cocos, audiat la DNA in dosarul in care fiul a fost retinut

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost adus, vineri, din arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat in noul dosar al Alinei Bica, in care au fost retinuti fiul acestuia, Alin Cocos, si Adriean Videanu.

Potrivit unor surse judiciare, Dorin Cocos a fost citat de procurorii DNA pentru a da declaratii in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica disjuns din cel privind despagubirea pentru un teren supraevaluat.

In acelasi dosar, joi au fost retinuti Alin Cocos, fiul lui Dorin Cocos, presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, si Florentin Mihailescu, fostul consilier al Alinei Bica. Procurorii urmeaza sa ceara instantei supreme arestarea preventiva a celor trei, dar si a Alinei Bica, aflata deja in arest in dosarul in care este judecata pentru despagubirea ilegala.

Elena Udrea, de doua ori pe saptamana la Politie UPDATE

Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

In cauza, a fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale si fata de Alina Bica, pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care a facut parte printre altii si Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren in suprafata de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilita la suma de 377.282.300 de lei.

Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat si de valoarea uriasa a sumei pe care urma sa o primeasca, a acceptat solicitarea inculpatului Cocos Alin de a cesiona 25% din drepturile de despagubire la trei persoane, indicate de acesta, in schimbul sustinerii cauzei sale la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

In acest demers s-a implicat si Florentin Mihailescu, un apropiat al lui Alin Cocos, care a intermediat relatia cu Bica, pentru rezolvarea favorabila a dosarului de despagubire, spun procurorii.

In schimbul influentei realizate, Alina Bica ar fi primit o cota parte, egala cu a lui Mihailescu, dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4.425 metri patrati, ce apartinea unei rude a lui Alin Cocos.

Alin Cocos, retinut de procurorii DNA

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Dorin Cocos DNA, #Dorin Cocos Alina Bica, #Dorin Cocos audiat DNA , #Microsoft