Perchezitii DNA in dosarul Gala Bute: Noi dovezi privind fapte de coruptie (Video)

Luni, 02 Februarie 2015, ora 09:10
6914 citiri
Perchezitii DNA in dosarul Gala Bute: Noi dovezi privind fapte de coruptie (Video)

Procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, in dosarul "Gala Bute". Descinderile au loc in Bucuresti si patru judete.

Astfel, anchetatorii verifica modul in care a fost organizata Gala Bute, ei avand suspiciuni ca fondurile europene au fost accesate si utilizate ilegal de catre Ministerul Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

DNA "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri europene.

In cursul diminetii de 2 februarie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 18 de locatii (sedii ale unor societati comerciale si domicilii ale unor persoane fizice) situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj", se precizeaza intr-un comunicat al procutorilor anticoruptie.

Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca este vorba despre infractiuni prin care s-au fraudat fondurile ministerului pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja si pentru ca acesta sa obtina credit de la BRD.

Perchezitiile de luni au loc in contextul in care procurorii au descoperit ca s-au comis si alte fapte in dosarul "Gala Bute", pe langa ce se cunostea pana acum. Este vorba despre noi infractiuni de coruptie de care sunt acuzati angajati ai ministerului si de dovedirea unui circuit de spalare a banilor.

Expertizele judiciare in acest caz au fost incheiate saptamana trecuta, mai sustine sursele citate.

Realitatea TV sustine ca perchezitii au loc si la locuinta lui Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, trimis initial in judecata in acest dosar, care a fost ulterior retrimis la DNA, dupa ce s-a constatat ca mai multe persoane ar fi implicate in acest caz de coruptie.

Obreja va fi trimis in judecata: Sunt singurul vinovat in dosarul "Gala Bute"

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, la DNA urmeaza sa fie aduse pentru audieri opt persoane, printre care Rudel Obreja, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea pe probleme de imagine, si primarul din Lupeni, deputatul PSD Cornel Resmerita.

Ancheta DNA dupa "Gala Bute" face primele victime. Obreja: S-a incercat arestarea mea!

La audieri ar urma sa fie adus si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Turismului, care ar fi semnat, in locul Elenei Udrea, un ordin de ministru privind extinderea cheltuielilor eligibile din fonduri europene, pentru a include organizarea Galei Bute.

Asadar, mai multi functionari ai Ministerului Turismului, condus de Elena Udrea in timpul organizarii Galei Bute, sunt suspectati ca au comis fapte de coruptie.

Dosarul, pe ultima suta de metri

In vara anului trecut, presa a relatat ca investigatorii sunt aproape de a finaliza dosarul "Gala Bute", in care se cerceteaza modul in care bani publici au fost folositi pentru a finanta un eveniment sportiv privat.

DNA finalizeaza dosarul "Gala Bute": Elena Udrea, tradata de oamenii din Minister?

Potrivit editiei tiparite a Gazetei Sporturilor, Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, este principala tinta a oamenilor legii dupa ce mai multi fosti colaboratori au indicat-o in declaratiile de la DNA.

"Da, am fost intrebati la DNA si am povestit cum ministrul Udrea a cerut in mod repetat in sedinte sa finantam Gala de box!", este una dintre marturisirile obtinute pe surse de cei de la Gazeta de la oamenii implicati in ancheta.

Criticata de unii jurnalisti pentru modul in care au fost folositi banii publici pentru a finanta aceasta gala, Elena Udrea a negat vehement ca ar fi comis vreo infractiune.

In acest moment, DNA a declansat urmarirea penala in rem in dosarul "Galei Bute", asta insemnand ca se cerceteaza posibilele infractiuni, nu si persoanele care le-ar fi comis.

Gala Bute a fost un eveniment sportiv organizat de firma fostului presedinte al Federatiei Romane Box, Rudel Obreja, si care a beneficiat de un important sprijin financiar din partea statului.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#DNA Gala Bute, #Gala Bute perchezitii , #DNA