Rudel Obreja, eliberat din arest: Lucrurile astea sunt un abuz, un instrument de tortura (Video)

Joi, 07 Mai 2015, ora 17:23
3444 citiri
Rudel Obreja, eliberat din arest: Lucrurile astea sunt un abuz, un instrument de tortura (Video)

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, care a fost joi eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, a catalogat drept un abuz faptul ca a fost inchis de la bun inceput.

"Nu o sa fac niciun fel de referire la dosar, din respect pentru justitie si pentru judecatori. E nevoie sa se regandeasca acest arest preventiv, pentru ca sunt oameni care nu au ce sa caute in arest preventiv. Eu am fost cercetat doi ani in acest dosar, timp in care nu s-a luat niciun fel de masura.

Intr-o dimineata am fost luat cu mascatii din casa. Lucrurile astea sunt un abuz. Sunt un instrument de tortura pentru a scoate pe gura lucruri dorite de cineva anume", a declarat Rudel Obreja, la iesirea din Penitenciarul Rahova, potrivit B1 TV.

Acesta a adaugat ca masura arestului preventiv trebuie regandita, intrucat daca un om este arestat preventiv nu inseamna ca este si vinovat.

"Oamenii arestati preventiv nu inseamna ca sunt vinovati. Trebuie regandite lucrurile. Haideti sa avem incredere in justitie si sa nu presionam oamenii sa declare ceva. O instanta a ICCJ a pronuntat o decizie definitiva in care s-a constatat ca mi-au fost incalcate drepturile la minima demnitate si la un regim firesc", a adaugat Obreja.

Totodata, Rudel Obreja a vorbit si despre conditiile de detentie, el fiind incarcerat in urma cu aproape trei luni, in dosarul Gala Bute.

"Era o camera de 11 metri patrati cu patru paturi, o masa si o baie, cat poate fi numita baie. Sa stai doua luni si 80 de zile intr-o astfel de situatie este sub demnitatea umana", a spus el.

In plus, Rudel Obreja sustine ca merita recunostina in Romania, pentru ca a organizat Gala Bute.

"Am facut cel mai mare eveniment pe care Romania l-a organizat vreodata indoor. Nu regret. Pentru ce am facut pentru tara asta cred ca merit recunostinta. In scurta vreme, dosarul va fi public, veti avea acces la el si veti vedea cine are dreptate", a mentionat acesta.

Judectaorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis joi sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu atat in cazul lui Rudel Obreja, cat si al Elenei Udrea si al lui Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a fostului ministru.

Elena Udrea, eliberata din arest dupa doua luni si jumatate dupa gratii

Udrea, eliberata din arest: A fost destinul meu - ce mesaj are pentru Basescu (Video)

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rudel Obreja arest, #Rudel Obreja arest domiciliu, #Rudel Obreja eliberat , #Rudel Obreja