Dosarul Gala Bute: Elena Udrea, tradata de fostii subordonati care colaboreaza cu DNA

Marti, 03 Februarie 2015, ora 10:38
6548 citiri
Dosarul Gala Bute: Elena Udrea, tradata de fostii subordonati care colaboreaza cu DNA
Foto: Realitatea TV

Fostul consilier al Elenei Udrea din Ministerul Dezvoltarii Stefan Lungu si fostul secretar general al ministerului Gheorghe Nastasia au acceptat sa colaboreze cu procurorii DNA in dosarul Gala Bute, sustin surse din ancheta.

Astfel, ei ar fi dat declaratii complete la DNA si ar fi explicat in ce mod s-a implicat Elena Udrea in negocierea contractului ce a ajuns la firma controlata de Rudel Obreja, informeaza Digi24.

Cei doi au fost adusi cu mascatii luni dupa-amiaza la sediul DNA si audiati timp de mai multe ore. La finalul audierilor, procurorii au emis mandate de retinere pe numele lor, urmand ca ei sa fie prezentati, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ca urmare a colaborarii, procurorii au cerut pentru ei doar arest la domiciliu.

Dosarul "Gala Bute", o bomba cu ceas: Fost consilier al Elenei Udrea, adus cu duba la DNA

Dosarul Gala Bute: Fostul consilier al Elenei Udrea, retinut de DNA

In acelasi dosar au mai fost retinuti pentru 24 de ore fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si primarul orasului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita (PSD), pentru ei DNA solicitand mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Dosarul "Gala Bute": Rudel Obreja a fost retinut

Procurorii DNA au facut luni 18 perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj, la sediile mai multor firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie, in dosarul Gala Bute. La final, 9 persoane au fost duse la audieri, iar pentru deputatul Elena Udrea si senatorul Ion Ariton s-a cerut avizul Camerei Deputatilor, respectiv Senatului pentru inceperea urmaririi penale.

DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

"Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012", se arata in comunicatul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Stefan Lungu colaborat procurori Bute, #Nastasia colaborat procurori Gala Bute , #Stefan Lungu