Avocatul lui "Pinalti": Stefan a cazut ca prostul. Este ageamiu total

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:50
5711 citiri
Avocatul lui "Pinalti": Stefan a cazut ca prostul. Este ageamiu total
Foto: Mesagerul de Neamt

Avocatul lui Gheorghe Stefan, primarul orasului Piatra Neamt, a declarat ca a contestat decizia de arestare pe 30 de zile a clientului sau, aratand ca acesta este nevinovat si ca nu exista inregistrari cu el la dosar.

"Unde apare, fratilor, Gheorghe Stefan cu 4 milioane in operatiunea Microsoft numai Dumnezee stie. Fie ca vorbiti de Pescariu sau Bejinariu, sau de oricare alta persoana care isi da cu presupusul despre traseul banilor, aceste declaratii nu sunt suficiente. Inseamna ca problemele de probatoriu stau inca in curtea DNA-ului", a spus Catalin Dancu.

Dosarul Microsoft: Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

El a sustinut ca in probatoriul DNA nu exista dovezi ale unei legaturi intre Gheorghe Stefan si compania offshore prin care s-ar fi facut plata mitelor.

"Faptul ca aceasta suma de 4 milioane este data pe toate ecranele mi se pare o absurditate. Sunt multe documente care atesta plati private. Nu este nicio legatura care sa ateste o legatura intre domnul Stefan si acest offshore.

Am contestat decizia de arestare. Abia astept sa constat din ce date Curtea Suprema a Romaniei incearca sa convinga opinia publica de faptul ca exista macar un transfer care sa-l incrimineze ca beneficiar pe Gheorghe Stefan. Nu are niciun fel de interceptari in dosarul Microsoft", a dezvaluit Catalin Dancu.

Primii retinuti in Dosarul Microsoft: Cati bani ar fi luat "Niro", Cocos, "Pinalti" si fostul ministru Sandu (Video)

"Nu exista chiar nicio nota, un email, care sa ateste ca domnul Gheorghe Stefan este interesat de banutii astia?", a rabufnit avocatul primarului din Piatra Neamt.

"Stefan a cazut ca prostul. Este ageamiu total, nu avea el ce sa discute de licente, de software. Nu am vazut niciun document care sa dovedeasca interesul lu Stefan in acest lucru. Noi stiam din iunie de acest dosar. Ni s-a spus de DNA din iunie ca e cercetat pentru 3 milioane. Atunci era mai putin, nu patru milioane. Si nu a reactionat in niciun fel, pentru ca se considera nevinovat", a spus Dancu.

Avocatul primarului nemtean a sugerat ca ar putea urma si alte arestari in acest caz, dar arestari bazate doar pe barfe, fara dovezi temeinice. "S-ar putea sa mai existe vreo 3-4 baieti veseli care sa barfeasca", a spus el, si a admis ca Gheorghe Stefan si Dorin Cocos se cunosc bine. "Erau prieteni si in toate vizitele in Bucuresti, Stefan locuia la Eurohotels, hotelul domnului Cocos", a incheiat Catalin Dancu.

Dosarul Microsoft: Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Fostul ministru Gabriel Sandu, omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, Nicolae Dumitru, patronul complexului "Dragonul rosu" si Gheorghe Stefan au primit miercuri mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia luata in noaptea de marti spre miercuri de un complet de la Inalta Curte este executorie, dar poate fi contestata cu recurs in zilele urmatoare.

Cei patru fusesera retinuti luni de procurorii DNA care ii acuza de fapte de coruptie in dosarul licentelor Microsoft. Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume, de 2,7 milioane de euro si respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru ar fi luat circa 7 milioane de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Gheroghe Stefan Pinalti ageamiu prost, #Gheorghe Stefan ageamiu prost Microsoft, #Gheorghe Stefan licente Microsoft , #DNA