Victor Ponta, implicat in dosarul Microsoft? DNA da raspunsul

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 13:52
9464 citiri
Victor Ponta, implicat in dosarul Microsoft? DNA da raspunsul

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat, miercuri, ca premierul Victor Ponta nu este implicat in dosarul licentelor Microsoft, in care procurorii vor sa inceapa urmarirea penala pe numele a noua fosti ministri.

"In acest moment, Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat" in dosarul Microsoft, este raspunsul DNA la o solicitare transmisa de Evenimentul Zilei.

Jurnalsitii au intrebat, in solicitarea transmisa DNA, daca actualul premier are vreo calitate in dosarul Microsoft, avand in vedere ca numele lui Victor Ponta apare in declaratia unui martor, care a fost inclusa de procurorii anticoruptie in referatul transmis institutiilor statului, alaturi de cererea de ridicare a imunitatii in cazul a noua fosti ministri.

"In acest moment, persoana mentionata de dvs. in solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, in dosarul la care faceti referire", a raspuns DNA.

Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

De asemenea, solicitarea cuprinde si intrebarea daca mai exista si alte persoane suspecte in acest caz, in afara de numele aparute deja in presa.

"Informatii privind ancheta care face obiectul interesului dvs. au fost transmise in continutul comunicatului 1342/VIII-2/26 septembrie 2014, alte date nefiind publice in acest moment in conformitate cu art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001", a explicat DNA.

Membri PSD sar in apararea lui Ponta

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu sustine, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca "DNA a desfiintat inscenarea de presa pusa la cale impotriva premierului Victor Ponta".

"Raspunsul dat de DNA la solicitarea celor de la Evenimentul Zilei, prin care se confirma ca premierul Victor Ponta nu are nici o calitate in dosarul Microsoft, nici de suspect, nici de inculpat, demonstreaza ca ceea ce am vazut ieri promovat de o anumita parte a mass-media n-a fost nimic mai mult decat o inscenare de presa, o fumigena electorala. S-a incercat astfel acoperirea deciziei ICCJ in cazul lui Klaus Iohannis si totodata afectarea imaginii publice a prim-ministrului", considera Vasilescu.

La randul sau, deputatul PSD Ana Birchall, este de parere ca "dezinformarile si minciunile de campanie trebuie sa inceteze".

"Propagarea minciunilor si dezinformarilor la adresa candidatului PSD-UNPR-PC la prezidentiale, Victor Ponta, cu doar doua zile inainte de inceperea campaniei electorale trebuie sa inceteze rapid. Fara nici o urma de indoiala, DNA a confirmat ceea ce si Victor Ponta a spus in aceste zile. Nu exista nici un fel de legatura intre dosarul Microsoft si actualul premier al Romaniei, Victor Ponta", a subliniat Birchall.

Dezvaluirile unui martor legate de Victor Ponta

Noi dezvaluiri facute marti in dosarul licentelor Microsoft sugereaza ca nume grele de pe scena politica ar fi implicate intr-unul dintre cele mai mari scanadaluri de coruptie la nivel inalt.

Noi dezvaluiri din dosarul Microsoft: Ponta, Adrian Nastase si Dorin Cocos ar fi implicati

Potrivit declaratiei unui martor din dosarul instrumentat de DNA obtinuta de presa, Claudiu Florica, directorul Fujitsu Siemens, ar fi incercat sa faca presiuni in 2004 asupra lui Victor Ponta, care la acea vreme era sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase.

"Claudiu Florica s-a intalnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme functia de sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase si a incercat sa-l determine pe Victor Ponta sa demareze o ancheta a Corpului de Control la sediul Ministerului Educatiei si prin aceasta presiune sa oblige practic, firma Siveco sa reintroduca firmele protejate de Claudiu Florica in cele doua extensii de contract, una in valoare de 20 milioane de dolari si cealalta de 96 milioane de dolari, semnate in timpul guvernarii PSD", a precizat martorul, declaratie inclusa de DNA in cererea de ridicare a imunitatii unor demnitari.

In schimbul sprijinului oferit de actualul premier, Fujitsu Siemens ar fi dotat sediul Tineretului Social Democrat (TSD) cu computere.

"In schimbul acestei sustineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens in baza unei donatii facuta prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea data", a mai spus martorul.

Ponta respinge acuzatiile din dosarul Microsoft: Asta nu e justitie, asta e politica (Video)

Ponta, despre dosarul Microsoft: Ma duc si spun tot ceea ce stiu

Victor Ponta a respins ulterior toate acuzatiile legate de numele lui, precizand ca nu i se pare normal ca ele sa apara in presa inainte ca un procuror sa ii ceara punctul de vedere. Prim-ministrul a asigurat ca se va duce si va da declaratii la Parchet, daca va fi chemat de procurori.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Victor Ponta DNA, #Victor Ponta Microsoft , #DNA