Serban Mihailescu vrea imunitate: Nu sunt vinovat, nu acceptati cererea DNA! (Video)

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 13:30
6633 citiri
Serban Mihailescu vrea imunitate: Nu sunt vinovat, nu acceptati cererea DNA! (Video)
Foto: Informatia Zilei

Serban Mihailescu s-a aparat miercuri in fara colegilor sai din Senat, care trebuie sa dea un vot decisiv legat de ridicarea imunitatii in cazul sau, dupa ce au hotarat ca Ecaterina Andronescu poate fi urmarita penal.

Cei doi senatori sunt cercetati de DNA in dosarul Microsoft, alaturi de alti sapte fosti ministri.

Ecaterina Andronescu poate fi urmarita penal: Nu va pierdeti increderea in onestitatea mea

"Nu sunt vinovat si va solicit sa nu acceptati acesta solicitare (a DNA - n.red.)! ", a spus Serban Mihailescu in plenul Senatului.

Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului Guvernului in Cabinetul Adrian Nastase, a declarat ca a citit referatul DNA trimis Comisiei juridice din Senat, care are intre 5.500 si 6.000 de pagini.

"Mandatul meu de ministru a incetat prin demisie in octombrie 2003 si am redevenit deputat. E foarte importanta aceasta treaba, pentru eu, ca persoana, nu am participat la nicio intalnire, negociere, ofertare sau orice fel de activitate legata de Microsoft.

Totul s-a desfasurat in 2004, 2009 si alti ani. Acum sunt invinuit, potrivit raportului DNA, ca, din pozitia mea de parlamentar, as fi facut presiuni pentru incheierea contractului, sub forma unei vizite la Guvern, la succesorul meu, care a devenit si denuntatorul acestei vizite. Aceasta vizita m-a facut sa fiu invinuit de instigare la abuz in serviciu si trafic de influenta. Eu nu am mai gasit in cele 6.000 de pagini ca as fi facut presiuni", a detaliat senatorul.

Serban Mihailescu a precizat ca denuntatorul a avut initial urmatoarea declaratie: "Nu-mi aduc aminte sa fi discutat cu Mihailescu de proiectul Microsoft", insa ulterior s-a razgandit. Senatorul a mentionat ca este foarte greu sa se apere in aceste conditii.

"In legatura cu acuzatia de spalare de bani, e o speculatie (...) nu am avut offshore-uri sau conturi in strainatate, e tot ce pot sa spun. In fata Comisiei juridice am avut o prezentare mai larga, dar simt ca obosesc daca spun tot timpul ca nu sunt vinovat", a incheiat acesta.

Senatul este asteptat sa dea, miercuri, un vot decisiv pentru ridicarea imunitatii parlamentare lui Serban Mihailescu, dupa ce senatorii juristi au dat marti aviz pozitiv atat in cazul acestuia, cat si in ceea ce o priveste pe Ecaterina Andronescu.

Dosarul Microsoft: Vot decisiv in Senat pentru Andronescu si Mihailescu

De altfel, Senatul a votat miercuri in favoare ridicarii imunitatii fostului ministru al Educatiei, care l-a randul sau, s-a aparat in plen, spunand ca i s-a facut un rau pe care nu il va putea sterge in viata sa.

Ecaterina Andronescu, in Senat: Cea mai neagra perioada a vietii mele, n-o voi putea sterge

Acuzatiile DNA

DNA a cerut ridicarea imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, cercetati in dosarul Microsoft. Procurorii anticoruptie au trimis noi probe la dosar: copii dupa patru dosare in dosarul Microsoft.

Andronescu si Mihailescu, la mana colegilor: Decizia Senatului, amanata cu doua saptamani

O decizie a Comisiei Juridice in acest caz a fost amanata de mai multe ori, din luna octombrie, la cererea social-democratilor, care au argumentat ca vor sa citeasca mai bine referatul DNA.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

Senatorul Petru Serban Mihailescu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Fost ministru al Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Aceasta a detinut portofoliul Educatiei in perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003 si 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Serban Mihailescu imunitate, #Serban Mihailescu Microsoft, #Serban Mihailescu DNA , #Serban Mihailescu