Tariceanu da 15 zile Comisiei Juridice sa studieze cererea DNA pentru Andronescu si Mihailescu (Video)

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 12:57
3264 citiri
Tariceanu da 15 zile Comisiei Juridice sa studieze cererea DNA pentru Andronescu si Mihailescu (Video)
Foto: monitorulcj.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va trimite cererea DNA de incepere a urmaririi penale pentru Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu catre Comisia Juridica, unde referatul procurorilor va fi studiat pana pe 15 octombrie.

"O sa inaintam referatul si copiile materialului probator catre Comisa Juridica careia i-am dat un termen de 15 zile calendaristice, pentru a cerceta. Pana pe 15 octombrie. Dupa ce vine raportul Comisiei Juridice el trebuie trimis la cunostinta tuturor grupurilor parlamentare si la prima sedinta de plen va intra in discutie. Apoi vom decide", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, miercuri, incepand cu ora 13:00, pentru a discuta cererea DNA de incepere a urmarii penale pe numele Ecaterinei Andronescu si al lui Serban Mihailescu, implicati in dosarul licentelor Microsoft.

Emotii pentru demnitari din dosarul Microsoft: Conducerea Senatului discuta cererea DNA

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis oficial, marti, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft.

Solicitarile au fost transmise catre Ministerul Justitiei, Parlamentul European si Administratia Prezidentiala. Totusi, procurorul general trebuia sa trimita direct catre Parlament, si nu la Ministerul Justitiei, solicitarile privind demararea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale fata de Ecaterina Andronescu (senator PSD), Serban Mihailescu (senator PSD) si Valerian Vreme (deputat PDL).

Tiberiu Nitu a transmis o solicitare si catre Parlamentul European, in care cere "declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica", in prezent eurodeputat. Nica este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

In acelasi timp, procurorul general a trimis catre presedintele Romaniei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita avizul in vederea inceperii urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Atanasiu si Mihai Tanasescu.

Cei trei sunt acuzati de "savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani". Pe lista transmisa la Cotroceni se afla si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Calin Popescu Tariceanu cerere DNA termen, #Tariceanu Senat termen Microsoft, #Tariceanu Senat Microsoft cerere , #Serban Mihailescu