Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 20:33
4689 citiri
Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft
Foto: cdep.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu se va opune nimeni procedurilor parlamentare care ar duce la ridicarea imunitatii fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft, insa liderul PSD a evitat sa precizeze daca va cere un vot pentru sau impotriva.

Ponta a fost intrebat ce le va recomanda parlamentarilor PSD sa voteze in legatura cu solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul mai multor fosti ministri, intre care social-democratii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu.

"Bineinteles ca se fac toate procedurile si nimeni nu se va opune in niciun fel. In cadrul procedurilor, fiecare om isi va spune punctul de vedere, pentru ca, strict personal, doamna Andronescu, domnul Athanasiu si toti ceilalti sunt oameni care au trait o viata intreaga cu un prestigiu nestirbit si cred ca e dreptul lor sa-si spuna punctul de vedere", a afirmat Ponta.

Ponta a fost intrebat daca in aceasta situatie va vota pentru ridicarea imunitatii lui Valerian Vreme.

"Daca va spun ca votez pentru, o sa spuneti ca ma razbun politic pe domnul Vreme. Nu, eu v-am spus ce am vazut in nota de control", a replicat prim-ministrul.

Totusi, el a sustinut ca nu reprezinta justitia, pentru a spune "daca cineva este vinovat sau nevinovat".

Blaga: Parlamentarii ACL vor vota pentru avizarea urmaririi penale

De cealalta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca parlamentarii ACL vor vota incuviintarea urmaririi penale a fostilor ministri, argumentand ca "daca sunt indicii, justitia trebuie sa isi faca datoria si nu va trebui sa existe nicio piedica din partea Parlamentului Romaniei".

In context, el a precizat ca acesta a fost si unul dintre motivele pentru care PDL a votat impotriva vacantei parlamentare pe perioada campaniei electorale.

DNA cere aviz de la seful statului, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#parlament vot imunitate, #parlamentari vot dosar Microsoft, #aviz Parlament fosti ministri , #stiri Dosar licente Microsoft