Emotii pentru demnitari din dosarul Microsoft: Conducerea Senatului discuta cererea DNA

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 12:08
2418 citiri
Emotii pentru demnitari din dosarul Microsoft: Conducerea Senatului discuta cererea DNA

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, miercuri, incepand cu ora 13:00, pentru a discuta cererea DNA de incepere a urmarii penale pe numele Ecaterinei Andronescu si al lui Serban Mihailescu, implicati in dosarul licentelor Microsoft.

Astfel, Biroul Permanent ar putea decide daca vor permite procurorilor anticoruptie sa inceapa urmarirea penala fata de ce doi senatori, acuzati, printre altele, de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, transmit televiziunile de stiri.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

Sedinta are loc dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, declara marti ca "probabil" Biroul Permanent nu se va reuni "numai pentru aceasta solicitare".

Candidatul la prezidentiale a explicat ca astfel de solicitari sunt aduse la cunostinta Biroului Permanet al Senatului si inaintate Comisiei Juridice, pentru a exprima un punct de vedere.

Nitu a transmis toate documentele

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis oficial, marti, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft.

Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

Solicitarile au fost transmise catre ministerul Justitiei, Parlamentul European si Administratia Prezidentiala. Totusi, procurorul general trebuia sa trimita direct catre Parlament, si nu la Ministerul Justitiei, solicitarile privind demararea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale fata de Ecaterina Andronescu (senator PSD), Serban Mihailescu (senator PSD) si Valerian Vreme (deputat PDL).

Dosarul licentelor Microsoft: Nitu a trimis gresit sesizarea in cazul a trei fosti ministri anchetati

Cererile au ajuns in final la Parlament, care trebuie sa stabileasca daca va permite DNA sa inceapa urmarirae penala pe numele celor trei demnitari.

Tiberiu Nitu a transmis o solicitare si catre Parlamentul European, in care cere "declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica", in prezent eurodeputat. Nica este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

In acelasi timp, procurorul general a trimis catre presedintele Romaniei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita avizul in vederea inceperii urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Atanasiu si Mihai Tanasescu.

Cei trei sunt acuzati de "savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani". Pe lista transmisa la Cotroceni se afla si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#sedinta Senat cerere DNA, #sedinta Senat dosar Microsoft , #stiri Dosar licente Microsoft