Ministrul Grindeanu: Sunt in postura de pompier pe faimoasele breaking news cu dosarul Microsoft

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 14:18
1949 citiri
Ministrul Grindeanu: Sunt in postura de pompier pe faimoasele breaking news cu dosarul Microsoft

Statul roman a platit, din 2004, excluzand licentele educationale, in jur de 1.800-1.900 de dolari pentru fiecare licenta Microsoft, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informationala, facand referire la dosarul de pe masa Directiei Nationale Anticoruptie.

"Sunt in postura de pompier pe diverse subiecte care au izbucnit, unele dintre ele public, asa cum ati vazut, pornind de la subiecte legate de faimoasele breaking news cu dosarul Microsoft.

In paranteza, fie spus, am calculat cam cat a platit statul roman din 2004 pe licenta, excluzand licentele educationale. S-a platit cam 1.800 - 1.900 de dolari per licenta. E adevarat, deci cam atat", a spus Grindeanu, la conferinta Mobile Innovation 2015.

DNA dezvaluie la cine au ajuns banii din dosarul Microsoft: PDL si-ar fi facut campanie din mita

Pe de alta parte, oficialul a precizat ca marti se va discuta, in sedinta de Guvern, despre Agenda Digitala a Romaniei 2020.

"Astazi (marti - n.red.) se discuta strategia pentru Agenda Digitala 2020. Majoritatea institutiilor si-au dat avizul cu observatii, e adevarat.

Mai avem nevoie un ultim aviz anume cel de la Justitie. Urmeaza sa avem o intalnire inainte de sedinta de Guvern. Daca astazi nu ne punem de acord pe ceea ce inseamna strategie, in mod sigur saptamana viitoare avem aprobata strategia pentru Agenda digitala a Romaniei 2020", a afirmat ministrul Societatii Informationale.

La jumatatea lunii februarie, ministrul Grindeanu a mentionat ca suspendarea platii catre resellerii de licente Microsoft putea fi solicitata mai devreme in instanta, iar din 31 octombrie 2014, de cand a expirat termenul limita pentru plata unei transe si pana in prezent, nu s-au platit penalizari.

In ianuarie, Ministerul pentru Societatea Informationala anunta ca a solicitat suspendarea in instanta a platilor din contractul de furnizare de produse Microsoft (buy-out) in contradictoriu cu asocierea formata din D-Con.Net AG, D-Con.Net GMBH, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweitz AG, Dim Soft SRL si Unicredit Tiriac Bank, in calitate de cesionar.

ICCJ mentine masurile preventive pentru inculpatii din dosarul "Microsoft"

Ministerul de resort a precizat, totodata, ca obiectul contractului la care se refera actiunile din instanta il constituie livrarea drepturilor ne-exclusive de utilizare pe durata nelimitata (licente perpetue) a produselor software Microsoft ai caror utilizatori sunt institutiile publice din aparatul central (ministere si autoritati publice) si care au fost receptionate in totalitate in 2013.

In prezent, Ministerului Societatii Informationale ii revine sarcina de efectuare a platilor aferente acestui contract, a caruia valoare se ridica la peste 33 de milioane de euro. Suma urma sa fie achitata in trei transe egale, din 2013 pana in 2015, intre 24 si 31 octombrie din fiecare an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#dosar Microsoft Grindeanu, #Grindeanu platit licente Microsoft , #stiri Dosar licente Microsoft