Dosarul Mineriadei: Miron Cozma, audiat la Parchetul Inaltei Curti

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 12:35
1997 citiri
Dosarul Mineriadei: Miron Cozma, audiat la Parchetul Inaltei Curti
Foto: Arhiva (B1 TV)

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a venit, joi, la Parchetul instantei supreme, fiind citat de procurorii militari in dosarul Mineriadei, in care au fost pusi sub acuzare Ion Iliescu, Virgil Magureanu si Emil Cico Dumitrescu, pentru infractiuni contra umanitatii.

Iliescu, pus sub acuzare: Reactia lui Andrei Plesu, ministru la Mineriada

Miron Cozma a spus, la intrarea in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), ca deocamdata nu poate da detalii privind motivul citarii sale, dar ca va face mai multe declaratii dupa ce va afla ce vor sa ii aduca la cunostinta procurorii.

Miron Cozma: Urmarirea penala a lui Iliescu in dosarul Mineriadei, o mare realizare pentru mine si mineri

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat ca a fost citat marti, telefonic, sa se prezinte joi la PICCJ, precizand ca, cel mai probabil, a fost chemat in calitate de suspect.

Miron Cozma a mai spus ca urmarirea penala a lui Ion Iliescu in dosarul Mineriadei reprezinta "o mare realizare" pentru el si pentru mineri, iar, in declaratia pe care o va da la Parchet, va cere tragerea la raspundere a tuturor "complicilor".

"Asta am cerut si eu de-a lungul vremii (ca Ion Iliescu sa fie urmarit penal - n.red.). Pentru mine si mineri, o consideram o mare realizare. Merita sa fie judecat si condamnat. Incadrarea prealabila - de crime impotriva umanitatii - mi se pare incadrerea absolut normala, pentru ca actiunea de acolo a fost inabusita in sange", a spus Miron Cozma.

Joi a fost la PICCJ si Emil Cico Dumitrescu, el declarand ca este suspect in dosarul Mineriadei. Cico Dumitrescu a spus ca nu intelege de ce a fost pus sub acuzare in dosarul Mineriadei, atata vreme cat el a fost seful Directiei Cultura si Sport din Ministerul de Interne in iunie 1990 si, din aceasta calitate, nu a stiut care au fost factorii decizionali privind reprimarea violenta a manifestatiei din Bucuresti.

Procurorul Voinea povesteste cine si cum a pus la cale interventia brutala de la Mineriada

La Parchetul instantei supreme a fost audiat, joi, si Cazimir Ionescu.

Parchetul Inaltei Curti a anuntat, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiunii contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13-15 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane, ranirea si lipsirea de libertate a altor o mie.

Gelu Voican: Acuzatiile aduse lui Ion Iliescu sunt aberante. E vorba DOAR de patru morti

Procurorii militari care ancheteaza cauza i-au citat miercuri la Parchetul instantei supreme pe fostul presedinte Ion Iliescu, fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) Virgil Magureanu si fostul general Victor Athanasie Stanculescu.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat ca in dosarul Mineriadei a inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte Ion Iliescu, iar acestuia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, respectiv infractiuni contra umanitatii, pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Virgil Magureanu este suspect in dosarul Mineriadei, tot pentru infractiuni contra umanitatii, potrivit unor surse judiciare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Miron Cozma Parchet dosar mineriada, #Miron Cozma mineriada, #Miron Cozma dosar Mineriada, #Miron Cozma citat dosar mineriada , #Miron Cozma