Ziare.com

Cerere de inregistrare a unui partid cu nume hollywoodian: Teapa lui Dracula

de Ionel Stoica
Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 14:43

   

Cerere de inregistrare a unui partid cu nume hollywoodian: Teapa lui Dracula
Contele Dracula, personajul principal al romanului lui Bram Stoker, ar putea da numele unui partid din Romania. Judecatorii vor lua o decizie in acest caz pe 25 februarie. Nu este singurul partid cu nume inedit, potrivit listei de la Tribunalul Bucuresti.

Trei persoane vor sa inregistreze la Tribunalul Bucuresti o organizatie politica cu nume inspirat din cartile cu vampiri: Partidul Teapa lui Dracula.

Bram Stoker l-a folosit pe domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes, ca sursa de inspiratie pentru romanul Dracula. Scriitorul irlandez a sustinut ca a intalnit numele Dracula dupa ce a citit istoria Romaniei si a ales sa schimbe numele initial dat personajului principal (Contele Wampyr) . Numele Dracula inseamna "Fiul Dracului".

Tatal lui Vlad Tepes, Vlad II Dracul, a fost membru al Ordinului Dragonului. Incepand cu 1431, Vlad II Dracul a purtat emblema ordinului, iar mai tarziu, in calitate de domnitor al Tarii Romanesti, si monezile sale aveau simbolul dragonului.


Sursa: Ziare.com


"Burebista unificatorul"

Nu este singurul nume inedit de partid din tara noastra. Tribunalul Bucuresti a acceptat anul trecut si formatiunea: Partidul Noi, getodacii!

Potrivit judecatorilor: Semnul permanent al partidului este reprezentat de o imagine conceputa pe trei nivele, astfel: pe primul nivel este un cerc de culoare neagra peste care este suprapusa efigia lui Burebista. Aceasta este de culoare alba.
Pe nivelul de sus, deasupra efigiei este scris cu caractere, de culoare rosie, in forma de semicerc "BUREBISTA UNIFICATORUL". Pe nivelul inferior, este inscrisa sintagma "NOI, GETODACII", cu caractere majuscule de culoare rosie.

Printre denumirile de partide inregistrate in 2018: Partidul Rezist, Partidul Uniunea Independenta Pentru Tecuci, Partidul Banatul, Partidul Alianta Strada, Partidul Romania Moderna si Demna, Partidul Natiunea Romana. Cititi lista completa a celor 181 de partide din Romania pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Nu este atat de simplu sa inregistrezi un partid politic, daca unii contesta infiintarea sa. Ziare.com a scris despre modul in care Dacian Ciolos a incercat sa-si infiinteze Miscarea Romania Impreuna.

Detalii aici - Povestea incredibila a celor 266 de zile in care Ciolos a incercat sa isi inregistreze un partid si nu a reusit

Ce acte iti trebuie ca sa faci un partid

Documentele necesare pentru infiintarea unui partid sunt prevazute in Legea partidelor politice nr. 14/2003.

ART. 18
(1) Pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente:
a) cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin 2 membri fondatori;
b) statutul partidului, intocmit conform prevederilor art. 10;
c) programul partidului;
d) actul de constituire, semnat de cel putin 3 membri fondatori;
e) odeclaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului;
f) dovada deschiderii contului bancar.

(2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile.

(3) In termen de 3 zile de la data depunerii cererii de inregistrare,anuntulcu privire la aceasta se publica de catre solicitant intr-un ziar central de mare tiraj.

ART. 19
(1) Lista semnaturilor membrilor fondatoritrebuie sa contina numele si prenumele, data nasterii, adresa, felul actului de identitate, seria si numarul acestuia, precum si semnatura. Membrii fondatori ai unui partid politic pot fi numai cetateni cu drept de vot.

(2) Lista va fi insotita de odeclaratie pe propria raspundere a persoanei care a intocmit-o, care sa ateste autenticitatea semnaturilor, sub sanctiunea prevazuta la art. 326 din Codul penal.

(3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 3 membri fondatori.

(4) Modelul listei semnaturilor membrilor fondatori si al declaratiei pe propria raspundere prevazute la alin. (2) sunt cuprinse in anexa care face parte integranta din prezenta lege.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2636 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bum, sa nu aveti impresia ca sunteti singur. Ma inscriu si eu

in partidul dumneavoastra.
Spre disperarea trollilor de la Sputnik.

 

eu vreau partidul - Soros si agenturile straine -

-----------------------------------

 

Tu ar trebui sa ai partidul: "Troll-ul Universal".

Membrii sunt destui p-aici. Alege-l pe Stan vice si se ocupa el de recrutari.

vine Soros

------------------

bum

tu vrei mereu moiiee online ,nesatulule care esti...

vine Soros

vin agenturile strainePlatforma pentru solutionarea online a litigiilor