Impostura in Guvern nu are limite

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 13:08
6002 citiri
Impostura in Guvern nu are limite

Lucrez de 15 ani in mediul privat si nu am nimic impotriva bugetarilor. Ei au rolul lor in economie si merita sa existe atata timp cat activitatea lor are sens.

Cu toate acestea, nu mi-a venit sa cred ce-am vazut si auzit marti seara. Pe la 20.45, dupa vreo 12 ore de munca efectiva pentru firmele mele, ajung acasa si ma pune dracu' sa deschid televizorul pe Realitatea TV. Acolo vad un rotofei mustacios, care incheie emisiunea de la ora respectiva cu o concluzie socanta pentru mine: "Sa nu credeti ca mediul privat va scoate economia romaneasca din criza. Doar statul poate sa faca acest lucru!"

Individul respectiv era nimeni altul decat ministrul IMM-urilor, adica exact persoana care ar trebui sa reprezinte in Guvern interesele mediului privat, in general.

Eu nu-l cunosc pe distinsul tovaras Nita Constantin si n-am nimic personal cu el, dar nu mai departe de saptamana trecuta, acesta a mai facut o dovada a incompetentei sale: intr-o sedinta de guvern a demonstrat ca nu stie cati metri patrati are un hectar!?

Daca eu as afirma ca acest individ este un impostor, credeti ca gresesc prea mult? Daca as intreba intreprinzatorii privati cum cred ei ca pot fi reprezentati in Guvernul Romaniei de o persoana de un asemenea "calibru", ce raspunsuri credeti ca as primi? Adica el, ca bugetar, primeste salariul din bani colectati de la mediul privat, are o functie temporara in care ar trebui ofere solutii la problemele IMM-urilor, dar loveste cu dispret ceea ce ar trebui sa apere!

Dupa 20 de ani de la caderea comunismului, asistam la resuscitarea luptei impotriva mediului privat chiar de la conducerea executiva a tarii. Numai daca priviti cu atentie fata acestui ministru, va dati seama cat valoreaza. E un om fericit, se va infrupta in continuare din bugetul statului, va mai capata probabil diverse alte functii din partea partidului pentru ca oricum in mediul privat nu ar avea nici o sansa!

A auzit cineva inainte de Nita Constantin in mediul privat de afaceri? A creat vreun brand sau vreo afacere de succes si nu stim noi? Poate aflam!... Eu n-am auzit de el, nu stiu cate locuri de munca a creat si daca realizeaza cu ce probleme reale se confrunta mediul privat. Oricum, peste putin timp, nimeni nu-si va aduce aminte de el.

In final, propun desfiintarea acestui minister - pur si simplu -, concedierea tuturor angajatilor (probabil ca nu sunt putini) si scoaterea la vanzare prin licitatie publica a imobilelor din dotare! Sau macar, rog primul-ministru sa modifice titulatura ministerului respectiv din "Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri" in "Ministerul pentru stors mediul privat de afaceri" sau macar "Ministerul contra IMM-urilor".

Ca antreprenor mic, cred in continuare ca numai mediul privat poate sa scoata economia romaneasca din criza, fara sa astepte nimic de la actualul Guvern. Firmele private au fost primele care s-au restructurat masiv si s-au adaptat imediat noilor conditii economice. Guvernul actual traieste inca intr-o alta lume.

Dragos Dragoteanu, patronul EUROEST

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragos Dragoteanu, #patron Euroest, #Constantin Nita, #IMM, #desfiintare minister IMM , #Euroest