Cristian Diaconescu: Nu am fobii, dar ma tem de "prostia agresiva"

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 09:52
2154 citiri
Cristian Diaconescu: Nu am fobii, dar ma tem de "prostia agresiva"
Foto: Digi24

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu ofera detalii inedite despre viata sa personala, mentionand ca regreta ca nu l-a batut pe cel care i-a lovit cainele.

"Profesional, sunt cateva proiecte pe care nu le-am dus la bun sfarsit si regret diplomatia", a declarat Diaconescu la Digi 24, precizand ca, pe plan personal, regreta ca nu l-a batut "ca lumea" pe cel care i-a lovit cainele.

Fostul ministru a mentionat ca nu are fobii, insa se teme de prostie, "mai ales de cea agresiva". Seful diplomatiei prezidentiale a dezvaluit ca nu isi dorea, cand era mic, sa devina astronaut, ci jurist, pentru ca provenea dintr-o familie de juristi.

De asemenea, Diaconescu a precizat ca scriitorul sau preferat este Ernest Hemingway, iar cea mai frumoasa calatorie pe care a facut-o a fost la Petra, in Iordania.

"Trei partide mi-au propus sa candidez la parlamentare"

In alta ordine de idei, consilierul prezidential a dezvaluit ca, pana acum, trei partide politice i-au propus sa candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar a refuzat toate ofertele.

"M-am gandit serios, am avut doua legislaturi, am fost de doua ori senator din partea PSD, cred ca proiectele in care in acest moment m-am angajat sunt ceva mai importante.

Si spun asta pentru ca, asa dupa cum arata acum jocul politic, mi se pare ca din ce in ce mai mult temele interne sunt coborate - hai sa nu spun in derizoriu, nu vreau sa jignesc pe nimeni - dar in orice caz plasate intr-o zona minimalista de interes si mai ales de profesionalism, motiv pentru care cred ca ce ar urma sa fac in continuare e mult mai interesant si mult mai reprezentativ", a declarat fostul ministru.

Diaconescu a mentionat ca se refera proiectele de politica externa, zona pe care o acopera in cadrul Administratiei prezidentiale, dar si la proiectele care tin de proiectia de securitate pe care Romania o are regional.

"Fac si azi diplomatie, diplomatie executiva, cea a ministerului. (...) In orice caz, din punct de vedere profesional, cred ca in acest moment imi pot duce misiunea la bun sfarsit", a precizat Cristian Diaconescu, intrebat daca intentioneaza sa revina in diplomatie.

Fostul pesedist a subliniat ca "nu se vede inauntru" scenei politice. "Ma rog, poate nici in afara, ca sa fiu, de asemenea, corect", a punctat el.

"In anul 2005, (...) in jurul mesei de decizie a unui partid (PSD - n.red.), eram numai oameni care, intr-o forma sau alta, fusesem sefi de institutii, condusesem direct diversele zone de competenta si unii dintre noi contribuisem ca aceasta tara si acest popor sa-si gaseasca locul meritat. Niciunul dintre acesti oameni, in acest moment, din varii motive, nu se mai afla acolo. Niciunul. (...) Totusi, este un sindrom. De acesti oameni, la un moment dat, n-a mai fost nevoie", a conchis Cristian Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Diaconescu alegeri parlamentare, #Diaconescu politica consilier , #consilier prezidential