Darius Valcov, sotul Laviniei Sandru, intra in PSD

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 10:23
6410 citiri
Darius Valcov, sotul Laviniei Sandru, intra in PSD
Foto: Antena3

Darius Valcov, primarul municipiului Slatina si sotul Laviniei Sandru, si-a anuntat trecerea de la PDL la PSD, urmand sa candideze din partea USL la alegerile locale din luna iunie.

Anuntul a fost facut de edilul oltean, fost lider al PDL Olt, si de presedintele PSD, Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Slatina, luni dimineata.

"Bun venit lui Darius Valcov alaturi de noi, nu este doar un politician din generatia mea, este si un politician care a confirmat prin voturile oamenilor ca poate sa faca lucruri bune pentru oamenii care l-au ales", a declarat liderul social democrat.

Totodata, acesta a subliniat ca "merita luni dimineata, in loc sa fiu in Bucuresti, la sedintele obisnuite, sa fac o vizita fulger la Slatina. Evenimentul este unul important pentru Slatina, pentru judetul Olt si pentru partidul pe care il conduc".

La randul sau, primarul Slatinei a notat ca l-au apropiat de PSD doua lucruri importante - faptul ca face parte din aceeasi generatie cu Victor Ponta, dar si relatia foarte buna pe care o are cu presedintele PSD Olt, Paul Stanescu.

"Sunt destule elemente care m-au convins sa vin sa ma alatur echipei castigatoare a USL", a precizat Valcov.

In plus, acesta s-a declarat dezamzagit de modul in care Guvernul s-a comportat fata de locuitorii orasului al carui primar este din anul 2004.

"Motivatia este in primul rand referitoare la modul in care Guvernul PDL a considerat ca trebuie sa se comporte cu locuitorii municipiului Slatina si ai judetului Olt", a dezvaluit fostul lider PDL Olt.

Primarul Valcov a demisionat din PDL si da "o palma peste obrazul unui partid mincinos"

Acesta a demisionat din PDL, pe 27 martie, dupa cinci ani in care a condus filiala Olt a partidului. Decizia sa atrage dupa sine pierderea mandatului de primar al Slatinei.

La randul sau, Victor Ponta a mentionat ca Valcov nu a venit in USL "pentru interes electoral" si ca primarul va castiga un al treilea mandat consecutiv de primar, din partea oricarui partid ar candida.

"La modul onest, sunt de acord sa punem umarul pentru cetatenii care l-au votat pe Darius de doua ori si il vor vota si a treia oara", a afirmat presedintele PSD, referindu-se la sotul Laviniei Sandru.

Totodata, liderul social democrat crede ca in Slatina este nevoie de soseaua de centura, dar si de mentinerea orasului drept un centru industrial important, fiind increzator ca Valcov isi va indeplini promisiunile in mandatul 2012-2016.

"Pentru Slatina si pentru judetul Olt, aceasta echipa completa este cea pe care ne bazam sa realizam foarte multe lucruri pe care primarul si le-a propus", a explicat Ponta.

Ponta nu vrea sa-si piarda si sa-si dezamageasca oamenii din partid

Acesta a tinut sa vorbeasca si despre trecerile recente din PDL in USL, mentionand ca el vrea sa-si pastreze oamenii de valoare.

"Ma gandesc, ca presedinte al unui partid important, ce as face daca oamenii de valoare care au reprezentat acest partid se indeparteaza de partid. Cel mai important exemplu este cel al Bucurestiului, unde a inceput succesul PD si PDL. Aici vom castiga primaria cu Sorin Oprescu si majoritatea absoluta", a declarat presedintele PSD.

Nu in ultimul rand, liderul social-democrat a afirmat ca se gandeste ce ar face daca "un primar care a reprezentat o noua generatie si o speranta extraordinara spune ca nu se mai regaseste in partid, ce as face daca numarul 2 ar merge in alt proiect politic", referindu-se la primarul municipiului Slatina.

Totodata, Victor Ponta a sustinut ca ar face o selectie si si-ar propune sa aiba "grija de oamenii care reprezinta cu cinste partidul, sa nu ii pierd si sa nu ii dezamagesc".

Darius Valcov a fost ales primar al municipiului Slatina in 2004 si in 2008. El urmareste un al treilea mandat consecutiv, la alegerile locale din luna iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Darius Valcov primar Slatina PSD, #Darius Valcov PSD, #Darius Valcov candidat USL, #Valcov inscriere PSD , #PSD