Ministrul Muncii: Problema sindicatelor din Educatie nu e ca ei nu castiga, ci ca cei din Sanatate castiga

Marti, 17 Mai 2016, ora 21:45
3296 citiri
Ministrul Muncii: Problema sindicatelor din Educatie nu e ca ei nu castiga, ci ca cei din Sanatate castiga
Foto: Digi24 Tv

Problema reprezentantilor din Educatie, in acest moment, nu este ca ei nu castiga, ci ca sectorul de Sanatate castiga, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Potrivit acestuia, in conditiile de responsabilitate fiscal-bugetara actuale, nu puteau sa existe asteptari ca toata lumea va primi sume enorme de bani.

Salarii marite pentru angajatii de la stat - proiectul salarizarii bugetarilor, in dezbatere publica

"Discutam de Educatie, unde colegii de la sindicate s-au infierbantat putin astazi. Cred ca existau niste asteptari vehiculate in ultima vreme referitoare la prioritizarea ambelor sectoare - Sanatate si Educatie - in mod similar. Nu poti sa construiesti doua sectoare prioritare pe un context de inechitati transversale pe tot sistemul bugetar.

As vrea sa retinem cu totii urmatorul aspect: cei de la Educatie nu doar ca nu pierd nimic, ci castiga la nivel de unitate rezolvarea acelorasi disfunctionalitati si unde pot sa-si demonstreze la nivel de unitate capacitatea de reforma. Atata timp cat ei nu pierd nimic, cat anul trecut au avut o crestere salariala de 26,78%, si care a fost aplicata pe toata grila cap-coada, nu pe principiul de distributie, nesugerand ca salariile sunt suficiente in sistemul respectiv, vorbim totusi despre un procent de 26,78%", a afirmat Pislaru.

Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din Educatie ameninta cu boicotarea examenelor

Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din administratia publica locala ameninta cu boicotarea alegerilor

Ministrul Muncii a mentionat, totodata, ca in aceasta perioada mesajul este de solidaritate pentru a rezolva problemele din toate sectoarele.

"Ei (sindicalistii din Educatie, n.red.) ar trebui sa se bucure pentru ca si copiii profesorilor respectivi se vor duce intr-un sistem de sanatate care se reformeaza. Prin urmare, problema lor in acest moment nu este ca ei nu castiga, ci ca cei de la Sanatate castiga. In conditiile de responsabilitate fiscal-bugetara, nu puteau sa existe asteptari ca toata lumea va primi sume enorme de bani. Mesajul este de solidaritate. Nu putem sa rezolvam toate sectoarele in acelasi timp in conditiile actuale fiscal-bugetare", a spus Pislaru.

Potrivit oficialului, noul proiect de ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice va intra in dezbatere publica, iar in sedinta de Guvern din 1 iunie ar urma sa fie adoptat.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au afirmat, marti, dupa intalnirea cu ministrul Muncii, ca proiectul Ordonantei privind salarizarea in sectorul bugetar este nul din punctul lor de vedere si considera ca Educatia a fost abandonata.

Presedintele FSLI, Simion Hancescu, a precizat ca miercuri va avea loc sedinta Colegiului liderilor si se va lua o decizie.

"Maine vom informa liderii si avem o luna pana la finalul anului (scolar - n.red.). Oamenii se vor decide ce vor face. Nu pot sa pronunt acum cuvantul greva", a spus Hancescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Legea salarizarii bugetare, #ministrul Muncii salarii bugetari, #Educatie salarii proteste , #ministrul Muncii