Romania si Ungaria, piete imobiliare neatractive pentru investitori

Duminica, 29 August 2010, ora 19:50
2023 citiri
Romania si Ungaria, piete imobiliare neatractive pentru investitori

Pietele imobiliare din Romania si Ungaria sunt singurele neatractive pentru investitorii care isi indreapta atentia asupra Europei de Est, potrivit unui studiu realizat de compania DTZ la nivel mondial.

Investitiile imobiliare in cele doua state comunitare nu sunt atractive in principal din cauza activelor supraevaluate, informeaza Mediafax.

DTZ a realizat un index al valorii activelor imobiliare la nivel mondial pe baza profiturilor anuale pe care investitorii estimeaza ca le vor obtine intr-un orizont de cinci ani, ajustate cu riscurile pe care aceste tari le prezinta. In aceste conditii, compania de consultanta imobiliara a clasificat pietele analizate in trei categorii, respectiv "fierbinte", "calda" si "rece".

In categoria "rece", unde a fost incadrata si Romania, au fost incluse pietele unde profiturile previzionate sunt sub asteptari, iar din cauza preturilor supraevaluate aceste tari ar trebui evitate de investitori. Daca se estimeaza ca piata este supraestimata cu peste cinci procente atunci este clasificata in aceasta categorie.

"Avand in vedere numarul redus de tranzactii pe parcursul anului 2009 si in prima jumatate din 2010, Romania este clasificata ca o "piata rece" in functie de indicele DTZ Fair Value Index. Romania si Ungaria sunt singurele state din Europa de Est care ofera atractivitate limitata investitorilor. Aceasta situatie este rezultatul mentinerii unei diferente semnificative intre asteptarile vanzatorilor si cele ale cumparatorilor", a declarat Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#studiu DTZ, #Bogdan Sergentu, #piete imobiliare neatractive , #imobiliare