Presa de azi: Mitica Dragomir joaca in PD-Liga

Vineri, 08 August 2008, ora 07:06
2318 citiri
Presa de azi: Mitica Dragomir joaca in PD-Liga

De teama ca nu o sa mai iasa parlamentar cu PRM, Mitica Dragomir a demisionat din partidul condus de Corneliu Vadim Tudor. El a anuntat ca se va inscrie in PD-L si va candida intr-un colegiu din Moldova sau Olt. Plecarea sefului LPF din PRM este dezbatuta pe larg in presa de vineri.

Mitica isi asigura batranetile la PD-L, titreaza Ziua, precizand ca seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a demisionat din PRM, urmand sa se alature PD-L, din partea caruia va candida la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Olt sau Moldova.

Liderul democrat- liberal Cristian Boureanu a aratat ca deputatul este bine-venit in randurile partidului. "Mi-am dat demisia de frica, crezand ca de la PRM nu mai pot iesi parlamentar", a recunoscut Dragomir.

Sursa temerilor deputatului privind soarta PRM au fost cele mai recente sondaje de opinie, care plaseaza partidul lui Vadim Tudor sub pragul electoral de 5%. El a mentionat ca va merge la "un partid puternic", unde munca sa va fi apreciata si a marturisit ca are o afinitate fata de sefii PD-L.

Seful Ligii de Fotbal a tinut sa sublinieze ca este singurul parlamentar din opozitie care, in actuala legislatura, a reusit sa treaca prin Parlament o lege organica. In privinta zonei in care va candida, Dragomir a precizat ca isi va alege un colegiu din tara. "Vreau sa ma mut cu familia in Moldova si batranetile sa le am acolo sau am alta propunere, unde cred ca iau peste 70%, in judetul Olt", a relatat deputatul.

Adevarul scrie ca Mitica Dragomir a demisionat prin fax din PRM si se duce la PD-L. Dumitru Dragomir a parasit joi PRM si s-a orientat catre PDL. "Am plecat si gata. Demisia mi-am depus-o prin fax si am si primit confirmare", a spus Dragomir.

Seful ligii de fotbal a afirmat ca se va orienta catre PD-L, marturisind ca l-a apreciat dintotdeauna pe Traian Basescu. "Sondajele arata ce arata despre PRM si eu am afinitate vizavi de sefii PD-L, dar si de partid pentru ca este puternic", a mai spus Dumitru Dragomir.

De altfel, Dragomir sustine ca a votat impotriva suspendarii lui Traian Basescu in mai 2007. "Ba, am mai facut si cativa membri PRM sa voteze impotriva suspendarii", mai spune seful Ligii despre episodul suspendarii.

Presedintele PDL sector 1 Bucuresti, Razvan Murgeanu, a declarat ca Dragomir va fi acceptat de catre PD-L, insa nu se stie in ce organizatie.

Hopa Mitica: Dragomir, deputat PD-L la sinistrati, este titlul din Evenimentul Zilei. Seful LPF l-a parasit pe C.V. Tudor si va candida din partea PDL in zona localitatilor din Neamt afectate de inundatii.

De teama ca nu mai intra in parlament, Dumitru Dragomir a lasat PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor si a trecut la PD-L, unde si-a asigurat candidatura intr-un colegiu din judetul Neamt, in zona afectata de inundatii.

"Mitica de la Liga" a primit oferta de la un alt om de fotbal intrat in politica, Gheorghe Stefan ("Pinalti"), liderul filialei Neamt, care i-a

pus la dispozitie un colegiu de deputat batut recent la pas si de presedintele Traian Basescu. Cu oferte concurente au venit insa si filiala Olt, dar si Bucurestiul.

Plecat din PRM fara resentimente ("N-am ce sa reprosez"), dar si fara a-l anunta pe C.V. Tudor, Dragomir e dispus sa finanteze campaniile mai multor colegi din noul partid.

Si Mitica Dragomir a sarit din corabia Tribunului, noteaza Gandul. Deputatul Dumitru Dragomir si-a anuntat joi demisia din PRM, temandu-se ca, daca ar mai ramane in partid, n-ar mai intra in Parlament: "Mi-am dat demisia de frica, crezand ca de la PRM nu mai pot iesi parlamentar".

Temerile ii sunt justificate de situatia dezastruoasa a PRM in sondajele de opinie, care arata ca partidul lui C.V.Tudor nu va reusi sa atinga pragul electoral. Dragomir a mentionat ca presedintele PRM "n-a binevoit" sa-i mai vorbeasca de un an, in ciuda a tot ce a facut pentru partid.

"Mai am multe de facut si vreau sa raman in Parlament", a continuat seful LPF. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, el a decis sa treaca in barca PD-L, intr-un colegiu din Olt sau Moldova: "Intotdeauna l-am apreciat pe presedintele Traian Basescu, este un politician care imi place foarte mult".

Gheorge Funar a taxat "ingratitudinea" lui Dragomir care "paraseste partidul care i-a oferit sansa sa se afirme politic". El a precizat ca celelalte partide sunt interesate de "persoane importante din PRM". "S-a deschis sezonul la transferuri, iar dl. Dragomir, care vine din fotbal, se pricepe foarte bine la asa ceva".

Din Cotidianul aflam ca Mitica joaca in PD-Liga. Mitica Dragomir a anuntat joi ca a demisionat din PRM si a intrat in PD-L. El renunta la mandatul de deputat si spune ca vrea sa candideze in numele noului sau partid pentru un colegiu uninominal in toamna. Plecarea lui Mitica din PRM este insa o decizie asteptata.

Potrivit unor surse din PD-L, Dragomir negociaza cu prim-vicepresedintele Adriean Videanu de mai bine de un an trecerea in randurile democrat-liberalilor. Este, de altfel, cunoscuta prietenia dintre seful Ligii Profesioniste de Fotbal si pedelistii Adriean Videanu si Liviu Negoita. Inainte de alegerile locale din primavara, numele lui Dumitru Dragomir a aparut legat de o eventuala candidatura pentru una dintre primariile de sector ale Capitalei.

Relatia dintre el si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a deteriorat inca de acum mai bine de trei ani. Potrivit unor surse din conducerea PRM, tensiunile dintre Vadim si Dragomir au pornit inca de la alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal. Atunci, seful LPF a anuntat ca il sustine pe Mircea Sandu.

Vadim se pronuntase public impotriva lui Mircea Sandu si ii ceruse public lui Mitica Dragomir sa-l sustina pe Gica Popescu. Un alt episod tensionat intre Vadim si Dragomir a fost legat de pontonul detinut de fiul deputatului in Herastrau. Acolo, Bogdan Dragomir a construit pe malul lacului un minibloc fara sa aiba autorizatie de constructie, firma sa fiind asociata pentru aceasta lucrare cu Directia Lacuri din Primaria Capitalei.

Vadim i-a cerut, din nou, sefului Ligii sa renunte de bunavoie la constructie. Si de aceasta data, cererea liderului PRM a fost tratata cu indiferenta de Dragomir.

Mitica de la Liga s-a facut PD-L-ist. Corneliu Vadim Tudor a ramas cu PRM-ul gol, informeaza si Gardianul. Deputatul Dumitru Dragomir a demisionat, joi, prin fax, din PRM. El si-a motivat demersul prin aceea ca, oricum, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor nu va mai intra in Parlament la viitoarele alegeri. Dragomir a precizat ca se va inscrie in PD-L, cu care are relatii vechi.

"Am plecat si gata. Demisia mi-am depus-o prin fax si am si primit confirmarea. Am facut multe lucruri in Parlament si mai am multe de facut(...). Intotdeauna l-am apreciat pe presedintele Basescu, este un politician care imi place foarte mult", a declarat Dragomir, mentionand ca are o anumita afinitate pentru democrat-liberali.

El a vrut sa se puna bine cu viitorii sai sefi pe linie de partid, drept care nu a avut decat cuvinte de lauda la adresa lui Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Liviu Negoita. Cat despre C.V.Tudor, Dragomir s-a limitat sa declare ca nu a mai vorbit de cateva

luni cu acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dumitru Dragomir, #PDL, #PRM, #Vadim , #Corneliu Vadim Tudor