Dragomir face lumina in cazul reintroducerii cuplajelor in Liga 1

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 18:51
1910 citiri
Dragomir face lumina in cazul reintroducerii cuplajelor in Liga 1

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (FRF), Dumitru Dragomir, a comentat initiativa Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de a readuce cuplajele in Liga 1.

"Incercam ca in etapa a 16-a, cand sunt 4 meciuri, conform calendarului stabilit prin tragere la sorti, sa facem cuplaje. Aseara am discutat cu Mircea Sandu si mi-a recomandat sa gasim solutiile cele bune. Am lasat solutiile vechi, nu s-a schimbat nimic pentru ca nu s-a putut.

Daca e o vreme urata si un teren impracticabil, echipa care va juca meciul 2 nu va fi de acord, chiar daca va castiga niste bani. Trebuie facut un plan cu toate echipele bucurestene si gasita o modalitate corecta de extragere.", a declarat Dumitru Dragomir la Digi Sport.

In acealasi timp, LPF a salutat initiativa Federatiei si a anuntat ca nu vor fi niciun fel de schimbari in privinta tintarului.

"Avand in vedere Hotararea Comitetului Executiv al FRF din 08.07.2011, prin care, cu intentia de a se normaliza climatul fotbalului romanesc si a readucerii civilizatiei pe stadioane, s-a decis ca jocurile intre echipele bucurestene sa se desfasoare in sistem cuplaj, Liga Profesionista de Fotbal apreciaza ca pozitiva aceasta initiativa, ce ar putea avea efecte benefice pentru spectacolul sportiv.

Dar, luand in considerare situatia de fapt si de drept creata prin semnarea contractelor de cesiune a drepturilor de televiziune a meciurilor de fotbal din cadrul competitiei pe care o organizeaza (...) exista o imposibilitate reala si functionala de implementare a unei asemenea hotarari. Cel putin in acest moment. Precizam ca respectarea angajamentelor imperative asumate fata de Consiliul Concurentei este atent monitorizata de aceasta inistutie guvernamentala.

Astfel, prin actele mai sus mentionate s-a stabilit un sistem unitar in legatura cu programul si programarea partidelor din cadrul competitiei Liga I. Acest sistem este strans legat de exercitiul optiunilor din cadrul pachetelor dobandite de adjudecatarii drepturilor TV, LPF fiind in acest moment in imposibilitatea de a modifica angajamentele asumate.

Totodata, dorim sa precizam ca Hotararea Comitetului Executiv al FRF din 08.07.2011 este in vigoare, urmand a fi aplicata, in conditiile si circumstantele amintite, atunci cand va fi posibil (de exemplu, in etapa a XVI-a, programata in data de 03.12.2011).", a anuntat LPF prin intermediul unui comunicat de presa.

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Dumitru Dragomir, #Mircea Sandu, #cuplaje Liga 1, #program Liga 1 , #Liga I