Cazul Dragomir-Intact, anchetat de Garda Financiara - cand aflam rezultatele

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 09:21
1485 citiri
Cazul Dragomir-Intact, anchetat de Garda Financiara - cand aflam rezultatele

Raportul final privind ancheta interna efectuata de Garda Financiara in cazul Mitica Dragomir-Intact va fi finalizat in cursul zilei de vineri, cand vor fi comunicate oficial rezultatele, a declarat, joi seara, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.

"Eu cred ca maine (vineri - n.red.) in jurul pranzului va voi comunica oficial rezultatele anchetei. Deocamdata am rezultate preliminare ale anchetei. Sunt informatii confidentiale, iar in momentul cand am raportul final dau un comunicat oficial", a spus ministrul Finantelor Publice, la TVR.

Acesta a precizat ca ancheta a fost demarata in urma unei actiuni de control inceputa in luna ianuarie la 28 de firme din domeniul alimentatiei publice.

"A fost o actiune de control demarata in luna ianuarie la mai multe unitati de alimentatie publica, care au organizat Revelionul. Acel control nu s-a finalizat, in prima faza a fost intocmit un proces verbal de constatare a contraventiilor, s-a aplicat o amenda pentru neprezentarea documentelor, dar acel control a continuat cu prezenta comisarilor la firmele respective, la firma Bodu SRL, dar si la firmele RCS&RDS, continuandu-se controlul din luna aprilie cu prezenta fizica la cele doua companii.

Actiunea de control declansata in ianuarie a cuprins 28 de firme din domeniul alimentatiei publice. Acum avem si alte actiuni de control la alti agenti economici care nu sunt finalizate", a spus Chitoiu.

In opinia ministrului Finantelor, nu este exclus ca ancheta sa se extinda si in alte institutii, cum s-a intamplat deja cu Antena TV, pentru ca la acest contract puteau sa aiba acces si alte persoane decat cele din Garda Financiara.

"Accesul la acest contract... pe langa inspectorii si persoanele cu functii de conducere care au coordonat din cadrul Garzii Financiare, la acel control puteau sa mai aiba acces si alte persoane de la alte institutii. Pana maine, nu putem sa spunem. Noi nu suntem organe de ancheta. Este in competenta directiei de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care are proceduri specifice si pe baza rezultatelor raportului respectiv se vor face anumite propuneri. Maine (vineri - n.red.) vi le vom comunica in functiile de indiciile care rezulta din raport", a adaugat Chitoiu.

Ce spun procurorii DNA

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva sa, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

"(... ) in intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrans, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. In aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat", sustine DNA.

Procurorii declara ca, la jumatatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o intrevedere urgenta, imprejurare in care, in ziua de 16 aprilie 2013, intre cei doi a avut loc o intalnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunostinta administratorului Ioan Bendei ca are in posesie un contract incheiat in anul 2009, intre RCS/RDS si Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei in numele companiei RCS/RDS, valoarea totala a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii sustin ca, in acceptiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, in realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mita a sumei de 3,5 milioane euro de la Dumitru Dragomir in schimbul careia acesta din urma a intreprins demersuri in a sustine compania RCS/RDS in castigarea licitatiei organizate de Liga Profesionista de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate in Liga I.

Presa centrala a relatat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput o ancheta interna in Garda Financiara dupa ce Dumitru Dragomir a acuzat ca un contract confidential semnat de o firma a sa cu RCS-RDS a ajuns in posesia trustului Intact in urma unui control al institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ancheta Dragomir Intact, #santaj Intact Mitica Dragomir, #DNA dosar RCS RDS Dragomir , #LPF
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5