Dragomir, amintiri de la Revolutie: Mai, nebunilor, nu stiti ce e in tara?

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 21:15
5161 citiri
Dragomir, amintiri de la Revolutie: Mai, nebunilor, nu stiti ce e in tara?
Foto: ProSport

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, si-a amintit cum a trait Revolutia din 1989.

In acea perioada, "Corleone" era presedinte al Victoriei Bucuresti, echipa Militiei, iar in momentul izbucnirii revoltei de la Timisoara incerca sa intermedieze un transfer.

"Pe 16 decembrie 1989 dimineata am plecat cu Jean Padureanu la Constanta sa il aduc pe Marian Popa, atacantul lui Farul, la Victoria, unde eram presedinte. Ne trimisese generalul Constantin Nuta dupa el, il voia la Victoria. Acolo, prim-secretar era Marina, care fusese la Bistrita si aveam intrare prin Jean Padureanu, prieten cu el. Nu stiam nimic despre ce se intampla la Timisoara.

Am ajuns la Constanta si ne-a luat prim-secretarul la rost: Mai, nebunilor, de ce ati venit, voi nu stiti ce e in tara?!. Am dat din umeri, habar n-aveam. A inceput revolutia la Timisoara! Am ramas muti. N-am mai luat niciun Marian Popa, am uitat de toate. Ne-am urcat repede in masina si am plecat spre Bucuresti. Ne era teama pentru ca nu stiam ce se intampla. La Bucuresti erau deja baraje de militie. Nu voiau sa ne lase sa intram. Pana la urma, m-au recunoscut niste colegi de-ai mei pentru ca eu eram ofiter activ. Am fugit direct acasa", a povestit Dumitru Dragomir pentru Ring.

Autoritatile care au preluat puterea dupa caderea regimului Ceausescu l-au anchetat pe Dragomir, acesta petrecand sapte luni in arest preventiv.

"La inceputul lui ianuarie a venit Militia dupa mine si m-a arestat. Il arestasera pe Nuta si voiau sa ii adune pe toti oamenii acestuia, in frunte cu Marin Barbulescu de la Olt si cu mine. Eu mi-am recastigat apoi onoarea in toate instantele civile. M-au declarat nevinovat si m-au lasat in libertate. Nu aveau ce sa-mi faca pentru ca nu facusem nimic. Am stat inchis sapte luni degeaba", a povestit Dragomir.

Fostul sef al Ligii nu crede ca Revolutia din 1989 a fost cu adevarat o revolutie, fiind extrem de critic la adresa evenimentelor din urma cu 25 de ani.

"Ce revolutie?! Pai, aia a fost revolutie? A fost Marea Adunare Nationala care a pus noul presedinte, sa fim seriosi. Ce, daca l-au impuscat pe Ceausescu, gata, a fost revolutie?! Vedeti-va de treaba, totul era stiut dinainte! Revolutie se numeste pentru fraieri. A fost praf in ochi si ei au facut ce au vrut", a mai spus Dragomir.

Dumitru Dragomir si-a revenit dupa cele sapte luni de arest, in 1996 el preluand sefia nou infiintatei LPF, pe care a condus-o pana in urma cu un an, cand a fost inlocuit de Gino Iorgulescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragomir Revolutie 1989, #Dumitru Dragomir arestat 1990, #Dumitru Dragomir Victoria Bucuresti , #LPF
Comentarii
Poza jospsdamin
jospsdamin
rank 1
De ce trebuie sa stim povestile unui turnator mincinos???