Dragomir, acuzatii fara predecent la adresa lui Mircea Sandu si a FRF

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 06 August 2013, ora 11:40
5440 citiri
Dragomir, acuzatii fara predecent la adresa lui Mircea Sandu si a FRF

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a explicat cum s-a ajuns la cel mai mare scandal din fotbalul romanesc, dupa ce Tribunalul de la Lausanne a decis retrogradarea Rapidului in Liga 2.

"Corleone" si-a inceput discursul refuzand sa isi asume orice fel de responsabilitate pentru votul buclucas din Comitetul Executiv, lansand, in acelasi timp, sageti otravite in directia lui Mircea Sandu.

"De ce s-a ajuns aici? Pentru ca Regulamentul spune ca noi trebuie sa avem 18 echipe in Liga 1. E aprobat de Adunarea Generala. Noul statut si regulament, facut in 2011, spune clar ca Liga 1 are 18n echipe si 34 de etape. Pai cum puteam eu, Dumitru Dragomir, presedinte al LPF, sa incalc regulamentul? Sandu a spus ca nu a votat propunerea noastra, dar nu trebuia sa spuna asta. Dansul a votat ceva impotriva Adunarii Generale? Daca a spus asta trebuie sa isi retraga fraza, nu e bine pentru el. Ce, a votat impotriva Adunarii Generale si a Regulamentului?", a spus Dragomir.

Apoi, presedintele LPF a precizat ca forul pe care il conduce a venit cu patru propuneri, insa acestea au fost ignorate, preferandu-se varianda sefului sindicatului fotbalistilor. De ce?

"A ridicat mana domnul Costin si a propus ceva ce a convenit tuturor pentru ca raspunderea e a sindicatelor. Uitati-va la mine, sunt gras, dar nu prost! Cand am vazut ca responsabilitatea cade pe ala de la sindicate, pai normal ca am votat! A venit ca o manusa treaba asta, de ce sa nu recunosc? Dar nu eu am condus sedinta."

De furia lui Dragomir nu a scapat nici Tribunalul de la Lausanne.

"Barajul a fost perfect legal, mai ales ca nici Chiajna si nici Rapidul nu au contestat asta. O spun cu toata raspunderea, TAS-ul a gresit si a gresit grav. Rapidul si FRF nu s-au aparat si au gresit. LPF nu are nicio implicare."

In fine, pentru prima data dupa mult timp, Mitica Dragomir l-a atacat direct pe Mircea Sandu.

"Nu sunt suparat pe Sandu, dar n-a spus o vorba frumoasa de mine in 20 de ani. Eu am spus mereu. Am considerat mereu ca sunt intr-o echipa cu el, dar nu stiu daca el a considerat asta."

Iata toate declaratiile lui Dragomir:

ora 11.32 - "FRF a vrut sa loveasca in banii de la televiziuni, in cluburi, in banii primiti de cluburi. Asta s-a vrut, va spun eu! Sandu ne-a spus ca suntem sclavii televiziunilor, dar nu e asa. Sunt invidii foarte mari pe tema asta. Incerc sa ma gandesc la retragere si eu, m-am saturat de tot. Eu ma pot gandi vreo 15-20 de ani, nu e problema. Dar sunt satul. Ma uit in presa, dar sunt unii care se dau prieteni cu mine, ma pupa si in spate... Ajungi la liman. Eu nu il acuz pe presedintele FRF ca incalca regulamentul, dar in situatia asta i-a scapat."

ora 11.30 - "Oricare din variante alegeam era gresita. Comisia de Licentiere a gresit pentru ca nu a dat aviz provizoriu Rapidului, pana la aprobarea planului de reorganizare. Dar nu au vrut asa ceva! In momentul in care "U" Cluj a castigat la TAS trebuia revizuit dosarul Rapidului."

ora 11.29 - "Prosti sunt cei de la Rapid daca nu dau in judecata! Comitetul Executiv trebuia sa puna in practica propunerile LPF, nu de la fotbal feminin sau sindicate!"

ora 11.28 - "Noi trebuia sa fim mai maleabili la Comisia de Licentiere. De acolo au plecat toate neplacerile din ultimii trei ani. Eu de la Comisie am primit un document fals si am dat bani Craiovei."

ora 11.26 - "Suntem in rahat, sa ma scuzati, pentru ca TAS-ul a decis gresit, pentru ca s-a gresit in Comitetul Executiv. Nu avem curaj sa recunoastem ca s-a gresit. Prostia asta au facut-o toti fraierii, inclusiv TAS-ul."

ora 11.25 - "Domnilor, in momentul in care nu ai nicio raspundere, votezi orice!"

ora 11.24 - "Uitati-va la mine, sunt gras, dar nu prost! Cand am vazut ca responsabilitatea cade pe ala de la sindicate, pai normal ca am votat! A venit ca o manusa treaba asta, de ce sa nu recunosc? Dar nu eu am condus sedinta."

ora 11.22 - "Pai ce trebuia sa facem? Sa incalcam regulamentele? Oi fi eu batran, dar nu am gresit. E greu sa gresesc eu, stiti bine."

ora 11.21 - "Bai fratilor, manca-v-as sufletul vostru, nu e nicio anexa. E regulamentul! Bai fratilor, hai sa respectam legile din tara asta!"

ora 11.19 - "Nu sunt suparat pe Sandu, dar n-a spus o vorba frumoasa de mine in 20 de ani. Eu am spus mereu. Am considerat mereu ca sunt intr-o echipa cu el, dar nu stiu daca el a considerat asta."

ora 11.18 - "Pentru mine conteaza meritul sportiv, Rapidul a terminat pe locul 8! Dar Duru poate sa faca ce vrea el. Tot ce se intampla acum e din cauza angajatului FRF, Viorel Duru! El a distrus Craiova, Timisoara, Bistrita, Oradea... De ce nu am luat licentierea din Anglia sau Spania? Ca sa stam la mana unuia ca Duru!"

ora 11.13 - "Eu nu l-am auzit pe Sandu vorbind frumos de mine, mai ales ca suntem prieteni. Ne-a facut neprofesionisti, ne-a facut in toate felurile. La mare m-am inteles cu Mircea Sandu pentru 16 echipe, e corect. Dar cand am revenit in Bucuresti mi-am pus avocatii la treaba si ei mi-au zis ca e obligatoriu cu 18 echipe. M-am dus la el si i-am aratat asta, iar a spus ca discutam in Comitetul Executiv. Acolo el nu a fost de acord cu regulamentul si Adunarea Generala si eu am facut scena aia, i-am spus ca iar ajungem la DNA. Sandu, vazand ca eu nu o las moale, a amanat sedinta. Vazand ca nu se poate fara 18 echipe, a reintrodus articolul 20, si s-a ajuns la tampenia barajului. Eu va spun acum, asta cu barajul e o greseala. Pe mine m-a deranjat ca el a spus ca nu a votat. Eu am votat, dar nu spun cum."

ora 11.11 - "Barajul a fost perfect legal, mai ales ca nici Chiajna si nici Rapidul nu au contestat asta. O spun cu toata raspunderea, TAS-ul a gresit si a gresit grav. Rapidul si FRF nu s-au aparat si au gresit. LPF nu are nicio implicare."

ora 11.11 - "Puteam eu sa incalc regulamentele? Unde a gresit LPF cand aici scrie clar, negru pe alb, ca trebuie 18 echipe?"

ora 11.08 - "FRF trebuia sa supuna aprobarii propunerile noastre. S-au propus? Nu, nu s-a luat in considerare ce am spus noi. A ridicat mana domnul Costin si a propus ceva ce a conevinit tuturor pentru ca raspunderea e a sindicatelor. Am luat prostia in brate! Dar nu eu am condus sedinta Comitetului Executiv, Sandu a condus-o!"

ora 11.04 - "El ne-a cerut un punct de vedere. Noi am zis ca temeiul propunerii este cuprins in regulamentul FRF. In cazul in care propunerea noastra nu va fi adoptata de Comitetul Executiv, consideram ca locurile vacante pot fi completate cu echipele retrogradate. Eu nu am vrut sa fac panarama asta. Ce am spus in continuare? Am zis, astfel consideram ca sunt posbile urmatoarele variante - in cazul in care "U" Cluj nu are succes la TAS, mentinerea in Liga a Rapidului si Universitatii, luand in considerare meritul sportiv; mentinerea in Liga 1 a Concordiei Chiajna si a Iasului, luand in considerare criteriul financiar. In cazul in care "U" are succes la TAS, mentinerea in Liga 1 a Rapidului, luand in considerare meritul sportiv, sau a Chiajnei, luand in considerare criteriul financiar."

ora 11.02 - "De ce s-a ajuns aici? Pentru ca Regulamentul spune ca noi trebuie sa avem 18 echipe in Liga 1. E aprobat de Adunarea Generala. Noul statut si regulament, facut in 2011, spune clar ca Liga 1 are 18n echipe si 34 de etape. Pai cum puteam eu, Dumitru Dragomir, presedinte al LPF, sa incalc regulamentul? Sandu a spus ca nu a votat propunerea noastra, dar nu trebuia sa spuna asta. Dansul a votat ceva impotriva Adunarii Generale? Daca a spus asta trebuie sa isi retraga fraza, nu e bine pentru el. Ce, a votat impotriva Adunarii Generale si a Regulamentului?"

ora 11.01 - "La ora 12.00 avem Comitet Executiv al Ligii si vom decide."

ora 11.00 - "In urma unei hartii trimisa de TAS, e fara precedent, n-am mai auzit asa ceva. Auziti si voi, ordona Federatiei Romane de Fotbal sa includa Concordia Chiajna in Liga 1 in locul Rapidului. Ati mai auzit asa ceva? Ce intelegeti prin in locul Rapidului?"

ora 11.00 - Incepe conferinta de presa.

Instanta suprema in sport a hotarat reinscrierea Concordiei Chiajna in Liga 1 dupa ce a constatat ca Rapidul nu are licenta si nu poate evolua pe prima scena fotbalistica a tarii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragomir TAS Rapid, #Rapid TAS Liga 2, #Dragomir declaratii Rapid , #Mircea Sandu