Al dracu domn Mitica a ramas cu buza umflata

Marti, 12 August 2008, ora 06:30
7981 citiri
Al dracu domn Mitica a ramas cu buza umflata
Foto: Prosport

Mitica Dragomir si-a pus coada pe spinare si l-a lasat balta pe Vadim exact in momentul in care partidul era parasit de toata lumea si avea mai mare nevoie de un om cu notorietate.

Inspaimantat de posibilitatea de a-si pierde locul caldut din Parlament, seful LPF l-a lasat pe tribun cu Querida in brate si-a fugit unde a vazut cu ochii, mai exact a anuntat ca pleaca la PD-L.

Insa la PD-L, surpriza: dupa ce si-au bagat capul in nisip cateva zile bune, liderii PD-L au decis sa-i tranteasca usa-n nas lui Domn Mitica. Luni, liderii s-au intalnit in Biroul Permanent si au decis, fara indoiala si sub presiunea comentariilor negative din presa, sa nu il accepte pe Mitica in randurile lor.

"Nu exista niciun fel de propunere de candidatura din partea lui Mitica Dragomir. Mitica Dragomir nu este nici membru al PD-L, nu este niciun fel de propunere si nici nu va candida din partea PD-L", a spus raspicat Emil Boc.

Explicatia este simpla: de data aceasta, imaginea a contat mai mult decat banii si influenta lui Dumitru Dragomir. Mitica de la Liga este un om cu multe bube in trecut, un dinozaur al comunismului, care a starnit numeroase scandaluri si in fotbal, iar cooptarea sa nu ar fi dat bine pentru un partid ce se vrea a fi o oaza de incoruptibili, care vor reforma clasa politica romaneasca.

Aceasta decizie s-ar putea, insa, sa ii coste pe pedelisti mai mult decat potentialele fonduri pe care le-ar fi adus Dumitru Dragomir in partid. Nu putem trece cu vederea faptul ca notorietatea lui Mitica este de netagaduit si multi ar fi fost dispusi sa uite de principii si sa il primeasca in sanul lor pe dezertorul peremist.

Un om ca Dumitru Dragomir putea fi o mina de aur pentru PD-L, la propriu si la figurat. De bani este evident ca nu duce lipsa, iar cotizatiile sale ar fi fost substantiale, intr-o perioada in care, spun gurile rele, s-au cam subtiat resursele partidului prezidential.

De fapt, Mitica stia foarte bine ca banii sunt pe sfarsite la PD-L si, de aceea, promisese deja ca va sponsoriza si campaniile electorale ale altor potentiali colegi de partid, aflati in nevoie.

In plus, faima "militianului de la Scornicesti" putea aduce PD-L un mandat de parlamentar intr-o zona unde partidul e mai prost cotat, ca de pilda in Moldova. In acest sens, reteta Pinalti de la Piatra Neamt este o lectie pe care PD-L o avea deja invatata, dar cu care nu era momentul sa iasa in fata.

De altfel, Gheorghe Stefan este singurul din partid care si-a declarat public sprijinul pentru Dragomir. Primarul de sub Pietricica este un finantator important, iar portocalii au riscat atunci cand nu au tinut cont de parerea sa.

Si totusi, care a fost, de fapt, problema? In primul rand, presa a comentat negativ posibilitatea ca liderii PD-L sa acorde "azil politic" unui om cu trecutul lui Dragomir, haituit in prezent de DNA.

Apoi, deontologii portocalii, ca de pilda Catalin Avramescu, nici nu au vrut sa auda de intrarea controversatului Don Corleone in PD-L. Ziaristul devenit peste noapte politician a declarat ca nici nu concepe sa candideze pentru PD-L, daca partidul il accepta pe Dragomir in randurile sale.

Iar ca el au fost si altii, care au tinut mai mult la imaginea partidului decat la forta financiara si influentele mai degraba mafiote, care ar fi putut avea, totusi, succes in alegeri.

Pragmatic vorbind, in politica noastra damboviteana, un partid mare, care doreste revenirea la guvernare cu orice pret, face probabil o greseala renuntand la un om de talia oracolului din Balcesti, de dragul unora ca Avramescu, niste nou-veniti in politica, cu pretentii de primadone.

Mai ales, cand avem de-a face cu alegeri uninominale. Recentul scrutin ne-a aratat ca "poporul" nu tine cont de dosarele de la DNA, de trecutul tenebros sau de actiunile de tip mafiot, atunci cand isi voteaza alesii.

PD-L castiga insa mult la capitolul imagine. Si astfel mai spala, de pilda, din rusinea aliantei cu partidul lui Becali de dragul stapanirii Capitalei.

Se mai ridica insa o intrebare. PD-L il refuza pe Dragomir, sa zicem din considerente etice. Foarte frumoasa si chiar laudabila aceasta premiera in Romania. Insa, nu poti sa nu te intrebi cu ce e mai nedemn Mitica de la Liga fata de alti membri PD-L ale caror nume sunt legate de scandaluri de coruptie.

Pedelistii au hotarat ca banii si faima lui Mitica nu merita riscul de a fi catalogati drept acolitii unui reprezentant al sistemului ticalosit. Este decizia lor si si-au asumat-o.

Cat despre domn Mitica, el nu s-a temut in primul rand ca nu ar mai fi intrat cu PRM in Parlament (ceea ce este foarte probabil), cat ca, daca nu se da cu cei mai puternici, risca sa fie si el cautat mai des pe acasa de DNA.

Pe cand cu pavaza partidului prezidential la usa, procurorii s-ar fi gandit de doua ori inainte sa-l ancheteze. Uite ca nu i-a iesit pasenta oracolului din Balcesti.

Ce-i mai ramane de facut acum: fie o candidatura independenta, care nu este la fel de sigura de reusita si nici la fel de reconfortanta (a se vedea cazurile Mitrea si Nastase, care parlamentarii fiind sunt urmariti de justitie), fie sa se indrepte spre alt partid.

O varianta ar fi PNG, stiuta fiind prietenia dintre Don Corleone si Gigi Becali, insa si aici ar risca sa ramana cu buza umflata la poarta Parlamentului, pentru ca nici micuta formatiune nu prea are sanse sa treaca pragul electoral.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Dumitru Dragomir, #PDL, #PRM, #Vadim Tudor, #dezertor, #candidat , #PRM