Dragomir, avertiment dur pentru cluburile din Liga 1

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 18:12
1923 citiri
Dragomir, avertiment dur pentru cluburile din Liga 1

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, ca gruparile din Liga I vor primi un nou termen, pana in primavara, sa-si monteze instalatii pentru incalzirea terenului, apoi cluburile care nu au facut aceste lucrari de modernizare nu vor mai primi licenta.

"Datorita terenurilor incalzite vom putea sa jucam si mai devreme in primavara si poti sa te duci si mai mult cu etapele pana aproape de Craciun. O sa le mai dam cluburilor un termen pana in primavara sa incalzeasca gazoanele, iar atunci o sa le radem pe cele care nu au incalzire la gazon. De exemplu, s-ar putea juca 26 de etape in tur, adica in vara-toamna, si s-ar face in primavara play-off-ul si play-out-ul. Ar fi boierie, ar fi frumos de tot", a spus pseful LPF.

Dragomir s-a referit din nou la proiectul pe care il are in vedere legat de noul sistem competitional, cu o prima de liga de 14 echipe, precizand ca, dupa sezonul regulat, sase formatii vor juca in play-off, iar opt in play-out.

"Cred ca 12 echipe ar fi prea putine in Liga I. Ar fi meciuri prea putine si nu cred ca ar satisface nici televiziunile, nici publicul si nici cluburile. Dupa gandirea mea, pentru ca nu stiu daca vor aproba conducatorii asta, ar fi un campionat cu 14 echipe. Cu play-off de sase echipe si play-out de opt. Sunt multe de discutat aici si numai Adunarea Generala (n.r. - a LPF) poate hotari. Eu nu pot decide, eu doar pun in practica. Dar eu sunt propunerea si majoritatea cluburilor accepta varianta aceasta. Ar fi patru meciuri pe an Rapid - Steaua, patru meciuri Dinamo - Steaua si asa mai departe. Ar fi meciuri in plus pentru televiziune", a declarat Dumitru Dragomir.

El a afirmat ca 12 dintre cele 18 grupari care fac parte acum din Liga I sunt de acord cu schimbarea sistemului competitional, desi pentru ca propunerea sa treaca de Adunarea Generala a LPF este nevoie de doar noua voturi. "Intai se discuta in Adunarea Generala a LPF, apoi cu propunerea asta se merge la Comitetul Executiv al FRF. Iar Comitetul Executiv aproba in proportie de 95-99 la suta o astfel de propunere. Niciodata nu a refuzat o astfel de schimbare avand in vedere ca este in beneficiul fotbalului romanesc. M-am consultat cu presedintele Mircea Sandu in ceea ce priveste sistemul acesta de play-off. Si dansul e de acord, a fost entuziasmat. Dar mai intai trebuie sa se aprobe in Adunarea Generala a LPF. Ar fi nevoie de noua voturi ca sa se decida. Sunt deja cam doisprezece cluburi de acord cu schimbarea. Nu ar fi de acord echipele mici, normal, pentru ca ele dispar", a mentionat oficialul.

Dragomir crede ca situatia gruparilor din Liga a II-a este foarte grava, estimand ca in viitor jumatate dintre acestea nu vor mai putea functiona din cauza problemelor financiare: "Dupa parerea mea, in Liga a II-a, nici jumatate din cluburile de acum nu vor mai putea functiona. Nu e problema mea, dar o spun sa auda cei interesati de situatia economica din fotbalul romanesc. Nu mai sunt bani, dispar echipe pe banda rulanta din Liga a III-a si a II-a. La anul, nici nu cred ca strangem 20 de echipe in Liga a II-a".

Presedintele LPF recomanda Guvernului sa aplice modelul ungar in privinta centrelor de copii si juniori si sa formeze si finanteze astfel de centre in toata tara.

"Solutia ar fi formarea centrelor de copii si juniori, cum au facut ungurii, si finantate de Guvern. Sa fie cel putin 50 de centre in toata tara, impartite pe zone geografice, cu 200 de copii fiecare, finantate puternic de Guvern. Ce conteaza la Guvern 10 milioane de euro pe an? Un nimic! Ungaria, o tara mai mica de jumatate din Romania, are peste 70 de centre facute de actualul premier", a mai declarat Dumitru Dragomir.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Dragomir avertisment incalzire gazon, #Dragomir ameninta cluburi , #stiri Dumitru Dragomir