Dumitru Dragomir, condamnat la 7 ani de inchisoare

Joi, 23 Iunie 2016, ora 13:35
32021 citiri
Dumitru Dragomir, condamnat la 7 ani de inchisoare
Foto: Hepta.ro

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru spalare de bani si evaziune fiscala in dosarul drepturilor de televizare din Liga 1.

Decizia luata de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva, astfel ca Dragomir nu va fi trimis dupa gratii momentan.

Magistratii au ajuns la concluzia ca Dumitru Dragomir a acordat un comision ilegal in valoare de 2.8 milioane de euro in 2011, cand a vandut drepturile de televizare din Liga 1.

Comisionul a fost incasat de firma Capital Properties, controlata de oameni din apropierea companiei RCS-RDS, potrivit dezvaluirilor din presa.

Citeste si Reactia lui Dumitru Dragomir dupa aflarea deciziei

Conform deciziei, Dragomir, impreuna cu alte doua persoane din dosar (al caror nume nu e cunoscut momentan), trebuie sa plateasca despagubiri de aproximativ 290 de mii de euro. De asemenea, Dragomir, celelalte doua persoane si LPF trebuie sa mai achite despagubiri de aproximativ 2.7 milioane de euro.

Aceasta decizie vine la doar cateva saptamani dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dragomir la 3 ani de inchisoare cu suspendare si in dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.

Istoricul cazului drepturilor de televizare vandute RCS-RDS

Pe 1 iulie 2011, Liga Profesionista de Fotbal, condusa la acea vreme de Dragomir, a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau din partea RCS-RDS. Firma a incasat astfel un comision de 2,8 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul a fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

Procurorii au demonstrat ca partile implicate in dosar au infiintat 17 firme fantoma, prin care efectuau operatiuni fictive ce constau in achizitii nereale de bunuri si servicii.

Sumele inscrise in operatiunile fictive au fost transferate in mod succesiv in conturile bancare ale celor 17 firme, iar banii au fost scosi apoi in numerar din banci, la sacosa.

A urmat un dosar de santaj Intact - RCS-RDS

In paralel cu cercetarea modului in care s-a facut vanzarea drepturilor de televizare, procurorii au deschis si un dosar de santaj intre Intact si RCS-RDS, in care Dan Voiculescu si directorul general Antena TV Group au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, alaturi de alte persoane din trust.

Ei sunt acuzati ca au folosit institutiile media din trustul Intact pentru santaj cu scopul "obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate".

Conform rechizitoriului, procurorii au stabilit ca, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Alexandrescu a folosit in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al RCS-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa cedeze santajului.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dumitru Dragomir condamnat inchisoare, #Dumitru Dragomir spalare bani , #stiri Dumitru Dragomir