Dumitru Dragomir, urmarit penal in dosarul drepturilor TV

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 13:02
4587 citiri
Dumitru Dragomir, urmarit penal in dosarul drepturilor TV

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost pus sub urmarire penala in dosarul vanzarii drepturilor de televizare ale Ligii 1 din perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, alte sase persoane, al caror nume nu este cunoscut momentan, vor fi puse sub urmarire penala, informeaza Realitatea TV.

Cei sapte oameni implicati in acest dosar sunt banuiti de evaziune fiscala, spalare de bani si spalare de bani.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vinzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii cistigatoare.

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale. In cauza s-a inceput urmarirea penala. Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. - Directia Generala Antifrauda Fiscala. Facem precizarea ca inceperea urmariri penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, citat de Gsp.

Dumitru Dragomir a fost adus la audierile de la Politia Capitalei luni, in jurul orei 11:00, iar mai multe voci sustin ca ar putea fi retinut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Bomba in Liga 1: Perchezitii si audieri in cazul vanzarii drepturilor TV

Luni dimineata, politistii au descins la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar in care prejudiciul este estimat la 3 milioane de euro.

Cele sapte persoane din fotbal anchetate sunt suspectate de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

C.S.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#dumitru dragomir urmarit penal, #Dumitru Dragomir anchetat , #stiri Dumitru Dragomir