"Mitica la brutarie". Luati ironia si bagati-o in duba!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 Martie 2012, ora 18:09
2882 citiri
"Mitica la brutarie". Luati ironia si bagati-o in duba!
Foto: gsp.ro

Dumitru Dragomir a reusit sa depaseasca o noua limita in razboiul nebun pe care il poarta impotriva tuturor celor care indraznesc sa ii spuna fatis ca a sosit momentul sa lase fotbalul romanesc sa traiasca.

Un mesaj ironic, o ironie fina si foarte buna, afisat de suporterii dinamovisti in timpul meciului cu Gaz Metan Medias de pe National Arena a fost confiscat de bodyguarzii firmei de securitate, firma care se comporta mai mult ca armata privata a oamenilor cu bani din fotbal. Asta dupa ce, nu cu mult timp in urma, stewarzi aceleiasi firme au provocat un scandal urias incercand sa confiste un banner care facea referire la tentativa lui Mircea Sandu de a vinde imaginea nationalei celor de la Rosia Montana Gold Corporation.

Mai revoltatoare decat aceste gesturi, care oricum sunt demne de Coreea de Nord, este reactia lui Mitica Dragomir de dupa, din momentul in care a fost intrebat cu ce drept interzice el libera exprimare intr-un loc public, asa cum este stadionul, in general, si National Arena, in particular. Fara sa dea vreo importanta constitutiei, legilor in vigoare (una, specifica pentru acest caz, initiata si promovata chiar de el) sau bunului simt, seful de la LPF a inceput sa aiureze, dovedind inca o data ca oamenii fara de care el n-ar exista, consumatorii de fotbal, il intereseaza la fel de mult ca soarta ursilor panda uriasi.

Daca voiau sa ne dea jos, trebuia sa spuna "sa fie schimbati", nu "Jos!". Ei vor moartea noastra, vor sa ne extermineze! Nici pe timpul nazistilor n-a fost asa ceva! Jos inseamna cand esti mort! La stadion ai voie cu bannere "Hai Rapid, Hai Steaua, Hai Dinamo!" Dar ei vor sa ma omoare! E incitare la violenta! - Dumitru Dragomir.

Din fericire si spre deosebire de alte "faulturi" aplicate de Mitica iubitorului de fotbal din Romania, de aceasta data a existat si exista in continuare o reactie destul de puternica a celor care nu mai suporta acest tip de oameni, oameni care considera ca pumnul in gura, bulanul pe spate sau gazul lacrimogen reprezinta unica solutie.

Suporterii care merg (inca) la stadion, mai ales cei care o fac in mod organizat, "in galerie", au extrem de multe pacate. Insa, pe langa acestea, multe fiind specifice exuberantei date de varstele fragede, au si uriasul merit de a fi singura categorie de romani care, pana la protestele din aceasta iarna, a avut curajul de a-si asuma un protest public. Acei "golani", "huligani", "derbedei" sau cum mai sunt jigniti de indivizi ca Dragomir sau Becali (ce ironie, tocmai ei fac astfel de catalogari!) au avut curajul de a iesi in public pentru a-si striga in gura mare nemultumirea, iar acest lucru nu-l va putea nimeni nega sau ascunde.

Suporterul roman a indurat multe de-a lungul vremii, insa parca niciodata nu au fost atat de multe ca in ultimii 10 ani. Daca inainte de 1989 stadionul era, oarecum, (si) o supapa prin care omul de rand rabufnea, in plina democratie arenele sportive au devenit locuri in care se experimenteaza modalitati de a controla masele care inca mai au curajul de a spune tare ce gandesc. S-au dat legi din ce in ce mai restrictive, au fost interventii armate violente, s-au proferat jigniri si amenintari hahaite la ore de maxima audienta.

Din fericire pentru ei, suporterii nu au cedat iar acum, dupa multi ani, se intrevede speranta in mai bine. Reactiile necontrolate din ultima vreme ale sefilor fotbalului romanesc tradeaza incordarea. Presiunea este pusa pe ei acum iar ei, nefiind obisnuiti cu asa ceva, ordona actiuni represive, avand impresia poate, dupa mii si mii de repetari, ca acei protestatari nu sunt decat "20-30 de derbedei".

Numai ca, asa cum s-a intamplat si la amicalul Romania - Uruguay, cam tot ce intreprind de acum "Nasul" si "Corleone" se intoarce imediat impotriva lor.

"Mitica la brutarie" nu este nici pe departe un indemn la exterminarea lui Dumitru Dragomir, desi nu ma indoiesc ca sunt destul de multi "ultrasi" care si-ar dori si acest lucru. Nici macar celebrul "Mitica la puscarie" nu este o trimitere neaparata a sefului Ligii intr-unul din penitenciarele tarii, chiar daca in acest caz cred ca exista si oameni care nu sunt interesati de fotbal si care si-ar dori acest lucru. Nu. Protestele fanilor indeamna, in primul si in primul rand, la plecarea celor doi, si a anturajului, din conducerea fotbalului romanesc. Iar cum Sandu si Dragomir nu dau semne ca vor sa faca acest gest de buna voie, singura speranta a oamenilor a ramas intr-o plecare fortata, chiar si la... brutarie.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#mitica la brutarie, #proteste stadion, #protest anti dragomir, #mesaje confiscate stadion , #stiri Dumitru Dragomir