Amazon vrea sa-si inlocuiasca angajatii cu...roboti

Marti, 20 Martie 2012, ora 18:49
1154 citiri
Amazon vrea sa-si inlocuiasca angajatii cu...roboti
Foto: Arhiva

Amazon a incheiat un contract cu o companie care construieste roboti, acestia urmand sa inlocuiasca unii angajati ai companiei.

Retailerul on-line a achizitionat Kiva Systems pentru suma de 775 milioane dolari, pentru a-si dota depozitele cu roboti, care sa ridice si sa transporte cutiile cu produse, conform Reuters.

Deja aceasta tehnologie este folosita de anumiti retailerii, precum Staples sau Crate & Barrel, pentru a face fata comenzilor mai rapid si cu mai putini angajati.

Amazon s-a bazat intodeauna pe forta de munca in depozite, desi a achizitionat mai multe companii de-a lungul timpului, precum Quidsi sau Zappos, care foloseau acesti roboti.

"Aceasta decizie va mari eficienta. Avand in vedere amploarea operatiunilor Amazon, acesti roboti se vor dovedi a fi chiar utili", considera analistul Caris&Company, Scott Tilghman.

Centrele de onorare a comenzilor sunt extrem de importante pentru activitatea celui mai mare retailer online.

"Amazon foloseste de mult timp sisteme automate in centrele de onorare a comenzilor, iar tehnologiile Kiva reprezinta un pas inainte pentru imbunatatirea productivitatii", a declarat vicepresedintele Amazon, Dave Clark.

Costurile acestor centre au crescut cu 1% in 2011, la 9%, compania fiind fortata sa isi extinda reteaua de depozite, din cauza cererii tot mai mari.

Compania a anuntat ca a incheiat anul 2011 cu 56.200 de angajati, in crestere cu 67%, comparat cu aceeasi perioada a anului trecut.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#amazon inlocuire angajati roboti, #Amazon roboti, #numar anagajti Amazon , #Amazon