22 de romani, trimisi in judecata pentru furturi de pe eBay

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 18:09
2620 citiri
22 de romani, trimisi in judecata pentru furturi de pe eBay

Peste 20 de romani au fost trimisi in judecata pentru comiterea mai multor fraude informatice pe eBay.

Procurorii Biroului DIICOT Valcea au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a 22 de inculpati, dintre care 19 in stare de arest preventiv si trei cu obligarea de a nu parasi localitatea, informeaza NewsIn.

"Din cercetarile efectuate a rezultat ca pe raza judetelor Valcea, Teleorman, Sibiu si a municipiului Bucuresti functiona o grupare organizata extinsa, cu legaturi si in strainatate (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia), ce avea ca scop comiterea de fraude informatice, asociate fie cu inselarea victimei, fie cu efectuarea de transferuri neautorizate de fonduri banesti, activitati urmate de facilitarea repatrierii sumelor astfel rezultate", arata comunicatul DIICOT Valcea.

Pentru derularea activitatilor infractionale, inculpatii foloseau mai multe modalitati de operare distincte. Acestia postau anunturi de vanzare a unor bunuri pe care in realitate nu le detineau si determinau victimele sa achizitioneze bunurile si sa efectueze plata pretului fie prin sisteme de transfer rapid de bani sau depuneau in conturi bancare, pe nume fictive de beneficiari.

Identitatile fictive erau folosite de membrii gruparii, deplasati in strainatate in scopul ridicarii sumelor transferate de victime.

O alta optiune pentru comiterea faptelor a constat in efectuarea de transferuri neautorizate din conturile bancare ale unor societati straine in conturi controlate de autori, intrarea in posesia acestora fiind realizata prin transferuri repetate ale sumelor obtinute ilicit, cu ajutorul altor participanti.

Prejudiciul creat prin faptele inculpatilor se ridica la suma de 1.260.304 dolari in cazul fraudei informatice asociata cu furtul (12 victime) si la 138.896 dolari, 91.780 AUD si 6 247 GBP, in cazul fraudei informatice asociata cu inselaciunea (55 victime).

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#eBay furt, #roman judecat, #procurori , #Romania