Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ecaterina Andronescu, audiata la DNA - E urmarita penal in dosarul Microsoft

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 10:22
5897 citiri
Ecaterina Andronescu, audiata la DNA - E urmarita penal in dosarul Microsoft
Foto: Arhiva (Jurnalul National)

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu s-a prezentat joi dimineata, la DNA, pentru audieri in dosarul Microsoft.

Procurorii au decis sa inceapa urmarirea penala pe numele ei, transmit televiziunile de stiri.

Desi a fost citata pentru ora 10:00,, vicepresedintele PSD a venit inca de la ora 8:00 la sediul central al DNA, informeaza Digi24.

Saptamana trecuta, Senatul a avizat favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunitatii pentru Ecaterina Andronescu (PSD) si Serban Mihailescu (UNPR), acuzati de mai multe fapte de coruptie in dosarul Microsoft, printre care abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani sau trafic de influenta.

Ecaterina Andronescu poate fi urmarita penal: Nu va pierdeti increderea in onestitatea mea

Si Serban Mihailescu a fost citat joi la DNA pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile in acest dosar, relateaza B1 TV.

In functie de informatiile care vor iesi la iveala in urma acestor audieri, este posibil ca procurorii sa dispuna anumite masuri in cazul celor doi, nefiind exclusa retinerea pentru 24 de ore si, ulterior, solicitarea arestarii preventive.

In dosarul licentelor Microsoft, au fost retinute mai multe persoane, printre care omul de afaceri Dorin Cocos si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu.

Dorin Cocos si Gheorghe Stefan raman in arest

De ce e acuzata Ecaterina Andronescu

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fostministru al Educatiei in perioadele 2000-2003 si 2008-2012, este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorii sustin ca in perioada in care a fost ministru al Educatiei, ea ar fi aprobat bugetul pentru derularea Programului "Sistem Educational Informatizat" si respectiv pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft.

In plus, procurorii o acuza pe Ecaterina Andronescu ca ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care s-ar fi urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco.

Printre acuzatiile ce i se aduc se mai numara si faptul ca ar fi stabilit procente de participare la proiect in favoarea anumitor firme si ar fi favorizat in mai multe feluri firma Siveco, incheind contractul in conditii oneroase pentru ministerul pe care il conducea.

In acest fel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat, ca urmare a achizitionarii unor produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata, potrivit anchetatorilor.

Totodata, anchetatorii mai sustin ca in perioada 2001 -2009, Andronescu ar fi pretins si primit de la firma SIVECO si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, "pentru sine sau pentru altul", in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu ministerul.

Andronescu declara, dupa ce procurorii au cerut aviz de urmarire penala de la Senat, ca nu a cerut si nu a luat niciun leu in perioada in care a fost ministru.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ecaterina Andronescu DNA Microsoft, #Ecaterina Andronescu urmarita penal Microsoft, #Ecaterina Andronescu audieri DNA , #DNA
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Ea nu a luat nici un leu ? - dar a favorizat pe altii sa ia.
Poza bum
bum
rank 5
face parte din cel mai cinstit guvern !