Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 10:36
5998 citiri
Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE
Foto: captura video Facebook/Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu este audiata miercuri dimineata, la sediul DNA.

A fost chemata sa dea declaratii ca martor, in Dosarul Cutezatorii. Faptele imputate in aceasta speta s-au petrecut in perioada cand Andronescu era ministru al Educatiei, insa la intrarea in DNA senatorul PSD a sustinut ca nu a semnat niciun act.

Ecaterina Andronescu a fost audiata la DNA timp de doua ore. Fostul ministru le-a spus procurorilor tot ce stie despre dosarul Cutezatorii. "Este un dosar care se afla in cercetare. Trebuie sa lasam specialistii sa faca ce trebuie. Am aflat de la o emisiune de la B1 despre dosar. Nu am discutat cu Pescariu", a sustinut Andronescu, la iesirea de la audieri.

In acest caz, saptamana trecuta, procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu.

Mihnea Costoiu, la data faptelor, secretar de stat la Ministerul Educatiei, este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce Dinu Pescariu de instigare la abuz in serviciu.

Dosarul are ca obiect modalitatea incheierii actului prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de inchiriere potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha) fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

In 2009, a fost semnat un act aditional la un contract de locatiune (imprumut) incheiat cu Fundatia "Dinu Pescariu". Acest act aditional a fost semnat din partea Ministerului Educatiei de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul ministerului.

Prejudiciul estimat, cauzat ministerului, este de aproximativ 93 de milioane de euro.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ecaterina Andronescu DNA Cutezatorii , #educatie