Bac 2011 Ecaterina Andronescu este ingrijorata de rezultate

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 11:40
2695 citiri
Bac 2011 Ecaterina Andronescu este ingrijorata de rezultate
Foto: Arhiva

Fostul ministru social democrat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a aratat ingrijorata de primele rezultate afisate la bacalaureat, care arata ca promovabilitatea va fi de aproximativ 50%. Potrivit acesteia, cei de la minister ar trebui sa faca o analiza serioasa pentru a determina cauzele care au dus o promovabilitate scazuta.

"Primul lucru pe care ministerul ar avea obligatia sa il faca este analiza serioasa cu fiecare liceu in parte si in ansamblu pentru a vedea daca este o eroare de la minister sau la nivelul unei scoli. Examenul, in calitatea mea de profesor, este un stres pentru cel care il sustine. Elevii nu au avut multe examene anterioare, iar stresul este mare, dar sa se coboare la o promovabilitate de 50% este ingrijorator", a declarat Ecaterina Andronescu in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3.

Fostul ministrul al Educatiei crede ca rezultatele ar putea fi influentate si de stresul cauzat de masurile drastice de supraveghere instituite de Daniel Funeriu.

"Examenul acesta de bacalaureat a fost sub lupa. Pe mine ma ingrijoreaza foarte tare rezultatele de pana acum. Masurile de securitate m-au deranjat profund. Nu poti sa ii transformi pe profesori in politisti, ci poti doar sa le ceri sa fie exigenti. Poate si stresul acesta a produs efecte asupra elevilor", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Duminica se afiseaza rezultatele la examenul de bacalaureat, insa din primele estimari promovabilitatea va fi putin peste 50%, luand in considerare ca in 2010 promovabilitatea a fost de 67%.

Rezultatele complete la bacalaureat se afiseaza duminica

Primele statistici arata ca 45% dintre cei care au dat bacul nu au note de trecere, in timp ce aproximativ 30% au luat note intre 1 - 4.9. De exemplu la un liceu din 500 de candidati, au luat examenul 5 - 6 candidati. La Grupul Industrial de Posta si Telecomunicatii din Bucuresti din 332 de elevi doar 18 au luat note de trecere.

Un absolvent care era in curtea liceului ca sa isi vada notele, afland ca nu a luat nota de trecere i-a transmis ministrului Educatiei "multa sanatate".

"Subiectele au fost foarte grele. Cel putin la fizica nu a stiu nimeni. Ii transmit lui Funeriu multa sanatate. Si familiei lui!", a declarat un elev.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Ecaterina Andronescu rezultate bacalaureat, #rezultate slabe bac 2011 , #educatie