Geoana il sfatuieste pe Boc sa ocupe de Pogea, Blaga sau Videanu, nu de Andronescu

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 16:08
1800 citiri
Geoana il sfatuieste pe Boc sa ocupe de Pogea, Blaga sau Videanu, nu de Andronescu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis dumimica premierului Emil Boc sa se ocupe de colegii sai care conduc ministerele economice, respectiv cele conduse de Gheorghe Pogea, Adriean Videanu si Vasile Blaga, pentru a combate eficient criza, si nu de Ecaterina Andronescu.

"In loc sa vorbim despre dna Andronescu, spunand ca nu ne place un ordin al ministrului sau nu ne place culoarea politica a acelui ministru, ar fi poate mai util pentru noi toti sa ne uitam la neimplinirile modului in care politica economica a actualului Guvern a functionat.

Basescu si Boc ar trebui sa se uite la proprii colegi care se ocupa de ministerele economice: Pogea, Videanu, Blaga. Deci, daca este undeva de umblat, si recomandarea mea este sa se uite mai atent primul ministru, este la proprii colegi si sa vada daca nu cumva acolo sunt adevaratele probleme", a declarat Geoana, la Targoviste.

De asemenea, liderul PSD a afirmat ca angajarea raspunderii pe cele trei legi de saptamana trecuta "doar din punct de vedere formal a fost angajarea raspunderii Guvernului". "A fost de fapt angajarea raspunderii lui Traian Basescu si Emil Boc, ceea ce inseamna ca la final de an trebuie nu doar sa spunem adio domnului Basescu, ci sa spunem adio regimului Basescu - Boc.

Pentru ca ceea ce reprezinta astazi principala neimplinire a actualului guvern este neadaptarea politicii economice la conditiile concrete ale crizei romanesti", a mai sustinut Geoana, precizand ca la schimbarea guvernului PSD va aduce "profesionisti" pe portofoliile economice.

Totodata, el a facut referire la colaborarea cu PD-L in coalitie. " Incep sa-i inteleg pe taranisti si pe liberali care se gandesc cu groaza la momentele colaborarii cu cei de la PD, in vremea respectiva. De aceea eu fac un apel la actualul prim ministru la cei cu care suntem inca in coalitie sa punem pioritatile acolo unde este ordinea corecta a acestora sa ne intoarcem la raspunsul la criza economica", a spus Geoana.

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca nu trebuie sa consulte coalitia daca vrea sa remanieze un ministru, ci este obligat doar sa informeze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #Ecaterina Andronescu, #probleme educatie , #educatie