Andronescu: Avem 8.700 de clase pregatitoare, desi estimam 6.000

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:13
2036 citiri
Andronescu: Avem 8.700 de clase pregatitoare, desi estimam 6.000

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, la dezbaterea motiunii simple initiate de PDL, ca ministerul a estimat ca vor exista circa 6.000 de clase de copii inscrisi in clasa pregatitoare, ea aratand ca, in realitate, numarul de clase este de 8.700.

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul ca a introdus clasa pregatitoare fara studii de impact, fara spatii pentru clase, fara materiale didactice si fara profesori pregatiti in acest sens.

"Am preluat mandatul la inceput lunii iulie si, in afara de faptul ca era aprobat curriculum, nimic altceva nu era gandit pentru ca aceasta clasa sa demareze la 15 septembrie pentru prima data in conditii corespunzatoare", a spus Andronescu.

Ea a precizat ca nu existau materiale didactice gandite pentru clasa pregatitoare si nu exista demers coerent care sa duca la existenta acestor materiale didactice.

Andronescu a spus ca cea mai neplacuta situatie a fost data de faptul ca nu au fost pregatite spatiile pentru clasele pregatitoare, ajungandu-se la solutii inadecvate, aceste clase fiintand in ateliare, laboratoare, sali de sport, cabinete metodice, camine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar in holurile scolilor.

"Putem admite ca s-au facut greseli, dar e diabolic sa preseverezi in greseala. Se impune o analiza astfel incat anul viitor sa nu intampinam necazurile acestui an", a spus Andronescu.

Ea a aratat ca s-a ajuns la situatii aberante date de faptul ca parintii si-au schimbat domiciliile, ajungandu-se la adrese cu 10-12 familii, la parinti care si-au schimbat apartenenta etnica pentru a-si inscrie copii la scoala germana.

Andronescu a mai spus ca nu era nimic pregatit in legatura cu cadrele didactice care trebuia sa intre la cursurile de la scola pregatitoare, acest lucru facandu-se in doua luni.

"Vom lua masuri necesare pentru remediarea acestor situatii, astfel incat parintii, profesorii, cadrele scolare sa nu se mai confrunte cu ce s-au confruntat anul acesta", a dat asigurari ministrul.

Plenul Camerei Deputatilor a inceput, marti, dezbaterea motiunii simple initiata de 63 de parlamentari PDL pe tema Educatiei, intitulata "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar", in care se solicita demisia premierului si a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ecaterina Andronescu clasa pregatitoare, #inscrieri clasa pregatitoare 2012, #copii inscrisi clasa pregatitoare, #Ecaterina Andronescu ministrul Educatiei, #pregatiri clasa pregatitoare, #Andronescu motiune educatie , #ministrul Educatiei