Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andronescu: Daca "Spiru Haret" nu se supune legii, va fi desfiintata

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 22:51
1878 citiri
Andronescu: Daca "Spiru Haret" nu se supune legii, va fi desfiintata
Foto: Adevarul

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca daca Universitatea "Spiru Haret" nu se supune evaluarilor si continua ilegalitatile, va propune adoptarii un proiect legislativ pentru desfiintarea institutiei.

"Universitatea trebuie sa respecte legea, sa organizeze legal programe de studii si sa accepte masurile pe care le-am propus privind intrarea in legalitate, pentru ca deocamdata numai 74 din cele 130 de programe propuse de ei sunt autorizate pentru emiterea de diplome. Daca nu vor sa o faca vom initia un proiect legislativ pentru desfiintarea acestei institutii, a spus Andronescu la Realitatea TV.

Pe de alta parte reprezentantii "Spiru Haret" sustin ca toate dioplomele emise sunt valabile. "Noi am respectat legea invatamantului, care nu face diferenta intre invatamant la distanta si zi. Alte hotarari de guvern nu ne intereseaza", afirma Adrian Paunescu, profesor la Universitatea "Spiru Haret".

Pe de alta parte, fostii ministri ai Educatiei in perioada in care "Spiru Haret" emitea diplome ilegale sustin demersul Ecaterinei Andronescu, insa considera ca diplomele date deja nu ar trebui anulate.

"Trecutul este trecut, nu e in totalitate vina candidatilor, ei erau mintiti cand aplicau la facultate, nu e corect ca ei sa suporte toate pagubele. Studentii de anul viitor nu vor mai pleda ca n-au stiut. Trebuie facut ceva de acum inainte", considera liberalul Cristian Adomnitei, invitat la acelasi post.

Si colegul de partid al Ecaterinei Andronescu, Alexandru Athanasiu, este de aceeasi parere. "Greseala responsabililor publici a fost ca nu au stiut sa mai reteze din anomalie si iata la ce cote a ajuns acum", a adaugat Athanasiu.

Actualul presedinte al comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, aproba si anularea diplomelor date deja si sustinerea unui nou examen de licenta.

"Europa este cu ochii pe noi. Asociatia Universitatilor Europene urmareste cu atentie problema, daca nu facem ceva toate diplomele romanesti se pot decredibiliza, nu doar cateva mii de documente ilegale emise de o universitate", a precizat Miclea.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ecaterina Andronescu, #desfiintare Spiru Haret, #scandal diplome USH , #ministrul Educatiei